Köpeğinizle Geçireceğiniz Muhteşem Bir Tatil İçin 10 İpucu
Yorum Yap

Maalesef hepimizin bildiği gibi köpeğimizle ya da kedimizle seyahat etmek bizler için hala bir haktan ziyade bir ayrıcalık. Sitemizde kendinize uygun güzel bir tesis bulduysanız ve yola çıkma hazırlıklarına başlamadıysanız, seyahatiniz boyunca hem can dostunuzun hem de sizin konforunuzu arttıracak 10 önemli ipucumuz var:

 

 

 

1.Alışma, Çalışma ve Antrenman

Tatiliniz sırasında herhangi bir utanç verici ya da çok daha önemlisi, tehlikeli bir durumla karşılaşmamak için köpeğinize gel, yat, otur ve sessiz ol komutlarını öğrettiğinizden emin olun. (Eğer henüz bu eğitimlere başlamadıysanız “Yavru Köpeğiniz için Temel Eğitim İlkeleri” yazımıza göz atın). Unutmayın ki köpek eğitiminde pratik yapmak en temel öğedir. Seyahatinizden önce köpeğinizin bu komutları algılayıp doğru tepkiler verdiğini, kalabalık yerlerde ve dikkatinin dağılabileceği ortamlarda mutlaka test edin. Köpek parkları ya da arkadaşlarınızın evleri bu denemeler için biçilmiş kaftan olacaktır.

 

2.Pet politikalarını Gözden Geçirin

Köpek dostu otel ya da kamp alanını bulmanın yolculuğunuzun sadece ilk adımı olduğunu unutmayın. Köpeğinizle seyahat konusunda uzmanlaşmanın yolu iyi bir ön araştırma yapmaktan geçiyor. Köpeğinizin plajdan denize girip giremeyeceği, ek ücret ödemesi ya da restoran bölümüne giriş izni var mı gibi konulara dikkat etmelisiniz. Örneğin biz tatile gittiğimizde iki dostumuzun da denizin tadını çıkartmasını istiyoruz; hele ki labrador gibi suyu seven ya da husky gibi sıcakla arası iyi olmayan bir dostunuz varsa bu konu daha da büyük önem kazanıyor. Merak etmeyin patilioteller.com’da bu tür bilgilerin tamamını rahatça bulabilirsiniz, ama yine de rezervasyon için tesisle yapacağınız telefon görüşmesinde verdiğimiz bilgilerin teyidini almanızı öneririz.

 

3. Kurallara Uyun

Evcil hayvanı ile seyahat eden misafirlerine dostlarıyla güzel bir tatil imkânı sunan ve maalesef zaten az sayıda olan tesislerimizin koydukları kurallara uyun. Unutmayın ki tesisin sizinle yaşayacağı herhangi bir kötü deneyim, tesisi sizden sonra ziyaret edecek başka bir hayvan severin tatil deneyimini etkileyecektir. Arkamızda güzel tecrübeler bırakalım ki zamanla farklı tesisler de önyargılarından kurtulsun, değil mi?

 

4. Eğlencenizi Planlayın

Bazı oteller tesis içinde evcilinizi yalnız bırakmanıza izin vermiyor, ama bu sizin tatilinizin tadını çıkartmak yerine odaya tıkılıp kalacağınız anlamına gelmiyor. Gitmeye karar verdiğiniz bölgede köpeğinizle birlikte katılabileceğiniz aktiviteleri araştırın. Uzun doğa yürüyüşleri, tekne gezileri ya da köpek parkı ziyaretlerini tatil planlarınıza ekleyebilirsiniz.

 

5. Acil Durumlar İçin Hazırlıklı Olun

Can dostunuzun medikal kayıtlarını, sağlık karnesini ve eğer çip takıldıysa çip kayıtlarını yanınıza almayı unutmayın. Eğer tüm bunları taşımak bir külfet olacaksa küçük birer kopyası işinize yaracaktır. Ne olur ne olmaz.

6. Düşünceli Davranın

Evcil hayvanınızla seyahat ederken unutmayın ki maalesef herkes bizler gibi köpek aşığı değil. Gittiğiniz tesiste köpeğinize şüpheyle yaklaşan ya da rahatsızlık duyan misafirler de olabilir, bu gibi durumlarda sakin olun ve en olumlu tavrınızı takının, yapıcı olmaya çalışın. Biliyoruz ki bu her zaman çok kolay olmuyor, ancak unutmamalıyız ki dünya görüşü farklı insanlarla birlikte yaşıyoruz. Sözün özü; canınızı sıkmayın, güler yüzle ve güzel sözle konuyu kapatıp tatilinizin keyfini çıkartmaya bakın. 

 

7. Yerel Evcil Hayvan Servislerinden Faydalanın

Tatiliniz sırasında köpeğinizin katılamayacağı bir etkinliğe katılmak istiyorsanız, bu onu odada yalnız bırakmak zorunda olduğunuz anlamına gelmiyor. Gideceğiniz yerde verilen köpek gezdirme, köpek bakma vb. hizmetleri veren kişilerle iletişime geçerek tüm ailenizin keyifli vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. Hatta sitemizde yer alan bazı tesislerde köpeğinizi tesis sahibine bile rahatlıkla bırakabilirsiniz.

 

8. İhtiyacınız Olabilecek Her şeyi Yanınıza Alın

Tatilinizin kontrolünüz dışında uzaması ya da yön değiştirmesi ihtimaline karşı, köpeğinizin ihtiyacı olabilecek her şeyi yanınıza alın. Kullanmanız gereken özel bir mama ya ilaç varsa fazla birkaç gün için yanınıza yeterli miktarda aldığınıza emin olun. Tatil beldelerinde büyük şehirlerdeki kadar çok çeşitli mama ve ilaç bulamayacağınızı unutmayın.

 

9. Tatilden Beklentilerinizde Gerçekçi Olun

Evcil hayvanınızla seyahat ederken, yapacağınız yolcuğun daha yavaş ve zahmetli, yapmak istediklerinizin ise az da olsa kısıtlanacağını biliyor olmanız gerek. Sadece kendi ihtiyaçlarınızı değil minik dostunuzun ihtiyaçlarını da karşılamak zorunda olduğu sıradan olmayan bir durumla karşı karşıyasınız. Tatil beklentinizi gözünüzde büyütmeyin, esas amacınız dostunuzla birlikte keyifli bir tatil yapmak olmalı. Onunla birlikte kaliteli zaman geçirmeye bakın, bırakın zaman biraz yavaşlasın.

 

10. Esnek Olun

Seyahat sırasında başımıza beklenmedik şeyler gelebilir. Planlarınız değişebilir. Her türlü sürprize ve planlarınızın tam isteğinizi gibi olmama ihtimaline açık olun. Köpeğiniz yanınızda olduğu için katılamadığınız bir aktivite olursa, sonrası için yapılacaklar listenize ekleyin gitsin, dostunuzla olmak zaten en güzel tatil hediyesi değil mi zaten =)

 

Listemize eklemek istediğiniz ipuçlarını yorum olarak bizimle paylaşın ki dostlarımızla birlikte yaşadığımız tatil deneyimlerimiz mükemmel olsun.

BU YAZIYI PAYLAŞ
YORUMLAR
Yorum
:
Yanıt