Köpek Ödül Mamaları Neden Önemli?
Yorum Yap

Her yazımda şiddetle köpek ödül maması kullanımının ne kadar önemli olduğunu vurgulayıp duruyorken, bu konuda detaylı bir yazı yazıp sizinle paylaşmaya karar verdim. Bildiğiniz gibi köpekler doğaları gereği, içlerinden gelen bazı davranışlar sergilerler. Ağaçları koklamak, tenis toplarını kovalamak, yememesi gereken şeyleri yemek ve “ne yiyorsun sen?” dendiğinde daha da hızlı çiğnemeye başlamak gibi… Köpeğinizi eğitmeniz aranızdaki bağın kuvvetlenmesini sağladığı gibi hem sizin hem de köpeğinizin hayatını kolaylaştırır ve bunun en eğlenceli ve kolay yolu ödül maması kullanmaktır. Bunun sebebi ise ödül mamalarının, onun için sıkıcı ve bunaltıcı olan eğitim sürecini lezzetli ve sağlıklı bir ödülle keyifli hale getirmesi ve verdiğiniz komutu yerine getirdiğinde mutlu olacağını öğrenip, eğitimi pekiştirmesini sağlamasıdır.

Zaten yapması gereken şeyi yapıyor diye kestirip atmayın, bizler de heyecan duymadığımız ve sıkıldığımız şeyleri sıkça yaparız. Bu şeylere "iş" adını verir ve bunun karşılığında genellikle para kazanırız. Yani, bir köpekten istediği şeyleri yapmayı bırakmasını; bunun yerine ondan talep edileni yapmasını istediğimizde, bunun için ona bir ödeme yapmamız aslında adildir :).  Köpeğinizi ödül mamasıyla motive edin ve olumlu davranışları sonrasında onu mutlaka ödüllendirin. Bu, onun bir sonraki iyi davranışı için ödüllendirileceğini anlamasını sağlar ve iyi davranışı pekiştirir.

Şu mutluluğa bakar mısınız :)

Köpeğinizin eğitiminde en büyük yardımcınız olan ve bolca kullanmanızı önerdiğim ödül mamalarının sağlıklı ve doğal olması bu noktada en önemli konu. Günlük tükettiği mamanın yanında onu besleyecek ve sağlıklı gelişimini destekleyecek bir ödül maması kullanmanız çok önemli. Şahsen piyasada, marketlerde satılan ödül mamalarının içeriği ve doğallığı konusunda yıllardır tereddüt yaşıyor ve sağlıklı, doğal, protein değeri yüksek ödül mamalarını nereden bulabileceğimi araştırıyordum. Sonunda en doğal en sağlıklı hem de yüzde yüz yerli ödül mamalarımı buldum, üstelik benim çocukların tepkilerinden anladığıma göre şimdiye kadar yedikleri en lezzetli ödüller – öyle ki ben bu yazıyı yazmaya başlamadan yarım saat önce verdiğim “Dana Kamış”lar sayesinde ev şu an her zamankinden daha sessiz ve herkes çok mutlu! Biz bu mutluluğu Elif Hanım’a ve onun harika girişimcilik fikrine borçluyuz. Size biraz ondan bahsedeceğim.

Elif Hanım’ı çağımızın mucizesi Instagram’da buldum. Yüzde yüz doğal ve sağlıklı kemirmelikleri üretip, Türkiye’deki köpeklerle buluşturmak için kolları sıvamış ve bu zor görevi üstlenmiş. Piyasadaki kimyasal katkılı, düşük protein ve yağ içeren ürünlerin tüketiminin köpeklerimize yarardan çok zarar verdiğini fark edip; katkısız, doğal, tamamen kuzu ve dana sakatatından üretilen ödül mamalarını bizlerle buluşturmaya karar vermiş. Üstelik bize bu sağlıklı mamaları sunarken, bizim yiyecek olarak kullanmadığımız sakatatların (Kulak, Kamış, Püskül, Toynak, Sinir vb.) bir anlamda geri dönüşümüne de katkıda bulunuyor.

Elif Hanım’ın ödül mamalarının tamamının içeriklerini detaylı olarak inceleme şansımız var, çünkü her detayı bizimle paylaşıyor ve bir nevi kişiye özel hizmet sunuyor. Örneğin ben ona ilk ulaştığımda sorduğu soru can dostlarımın yaşıydı çünkü yaşlı köpekler için inek memesi, işkembe, kuzu gırtlak gibi yumuşak ürünler tavsiye ederken, genç ve dişleri kaşınan hareketli köpekler için dana kamış, kuzu kulağı, dana gırtlak, dana kuyruk, kuzu ayak gibi oyalayıcı ürünler öneriyor. Üstelik protein ve yağ oranı yüksek kemirmelikleri dişlerde tartar oluşumunu engellemeye yardım ediyor. Kemirdikçe diş etlerine masaj yaparak fırça görevi yapan ödül mamaları can dostlarımızın hem keyifli vakit geçirmelerini hem de sağlıklı kalmalarını sağlıyor. Bir taşla 2 kuş yani ;). Eğer benim gibi çok çocuklu bir aileniz varsa köpeklerinizi uzun süre oyalayacak kemirmeliklerin kıymetini bilirsiniz.   

 

Peki biz Elif Hanım’a nasıl ulaşırız diye sorarsanız hemen aşağıdaki linke tıklamanız ve ona bir mesaj atmanız yeterli. Köpeklerinizi ödüllendirirken onların sağlığını da koruduğunuzu bilmek size çok iyi gelecek!

Elif Hanım'ın Instagram Hesabı  @kopekodulmamasi_

0554 919 814 50

BU YAZIYI PAYLAŞ
YORUMLAR
Yorum
:
Yanıt