Otel Odasında Havlayan Köpek Sorunsalı
Yorum Yap

Otel Odasında Havlayan Köpek Sorunsalı

 

Haydi itiraf edelim, hiçbirimiz otel odasında sürekli havlayan o köpeğin sahibi olmak istemeyiz. Köpeğinizi sakin ve huzurlu bir öğleden sonra odada bir süreliğine yalnız bırakıp döndüğünüzde, siz yokken sürekli havladığı ile ilgili şikayetler duymak tüm köpek sahiplerinin kabusudur. Üstelik bu durumun bir kâbus olma sebebi sadece şikayetler değil, köpeğinizin bu süre boyunca yaşadığı stres ve mutsuzluktur.

 

Durumu biraz daha abartılı düşünecek olursak; otel sahipleri, diğer misafirler rahatsız olduğu için oteli terk etmenizi bile isteyebilirler. Böyle durumlarda bu olay hem sizin için büyük hayal kırıklığı yaratacak, hem de ileride aynı tesise gitmek isteyecek köpek sahiplerini de zor duruma sokacaktır. Bu siteyi kurarken esas amacımız köpeklerimizle rahatlıkla tatil yapabileceğimiz tesisleri bir araya toplamaktı ve onlarla yapığımız tüm görüşmelerde aynı cümleyi duyduk: “Eğer köpek havlayıp diğer misafirleri rahatsız etmiyorsa mutlulukla kabul ederiz.”. Bu bir rica değil aslında bir ünlem cümlesiydi. Dolayısıyla köpek sahipleri olarak, hepimiz için, tüm eğlenceyi mahvetmemek adına neler yapabiliriz diye düşündük ve size birkaç ipucu hazırladık:

 

Bu yatak benimkinden daha konforlu!

 

Otel Odasında Köpeğinizi Sessiz Tutmak İçin İpuçları

Köpeğinizle ilk seyahatinize çıkmadan önce onu iyi tanımalı ve limitlerini bilmelisiniz. Köpeğinizi rahatsız olacağı ortam ya da durumlardan uzak tutmak sizin görevinizdir- eğer köpeğiniz evde çok havlıyorsa, otelde de muhtemelen aynı davranışı sergileyecektir; dolayısıyla otelde kalmak sizin için iyi bir seçim olmayabilir. Böyle durumlarda sitemizde yer alan daha sessiz sakin bir ortam sunan müstakil evlerden birini kiralamak ya da kamp alanları gibi köpeğinizin daha fazla insanla sosyalleşebileceği yerlerde kalmak sizin için daha rahat olabilir.

Eğer köpeğinizin bir otelde kalabilecek kadar uyumlu olduğuna inanıyorsanız, onun tatiliniz boyunca otelin diğer misafirlerini de rahatsız etmeyeceğine inanıyorsunuz emektir. Tüm gün boyunca tanımadığı bir yerde, alışık olmadığı kokular ve seslerle tek başına oturmak bir köpek için çok da eğlenceli bir şey sayılmaz. Dolayısıyla otelde kaldığınız süre boyunca onu planlarınıza mümkün olduğu kadar çok dahil etmeye çalışmalısınız. Oda servisini kullanabilir, yemeklerinizi otel dışında yemek yerine arkadaşlarınızı da davet ederek otelde köpeğiniz ile birlikte yiyebilirsiniz mesela. Ya da siz dışarıdayken ona eşlik etmesi için yerel bir bakıcı ya da yürütücü tutabilirsiniz.

 

 

Eğer köpeğinizi bir süreliğine odada yalnız bırakmak zorunda kalırsanız, herhangi bir problem yaşamamak için aşağıdaki maddelere bir göz atmalısınız:

 

1- Öncelikle kalacağınız otelin pet politikasını dikkatlice gözden geçirin ve köpeğinizi odada yalnız bırakıp bırakamayacağınız ile ilgili kuralları öğrenin. Sitemizde yer alan otellerin çoğu köpeklerinizi odada yalnız bırakmanız konusunda rahatlar ancak bu durum her tesis için geçerli değil. Bazı tesisler köpeklerin sürekli olarak sahiplerinin gözetimi altında olmasını şart koşuyor.

2- Köpeğiniz bu yeni ortama alışana kadar onu odada yalnız bırakmayın. Köpeğinizi daha önce hiç bulunmadığı bir odaya getirip onu orada yalnız bırakmak minik bir panik atak geçirmesi için yeterlidir. “Bir daha asla dönmeyeceksin sandım!” tepkisini hepimiz biliyoruz sanırım. Köpeğinizin kafasına bu otel odasının “ev” olduğu düşüncesini aşılayın, böylece odadan çıktığınızda geri döneceğinizi bilecektir. Bu alışma süreci her köpekte farklı bir süre gerektirebilir, bu noktada köpeğinizle aranızdaki iletişim ve onun karakteristik özellikleri belirleyici olacaktır. Genelde bizim oğlumuz Darwin bir gece uyuduktan sonra bulunduğu ortama alışıyor.

3- Eğer böyle bir imkân varsa iç içe iki odadan oluşan süit odalarda kalmayı tercih edin. Yatak odası ve oturma odası bulunan odalarda, onları kaldığınız odadan farklı bir odada tutabilirsiniz. Ayrıca eğer iki odadan biri giriş kapısından uzakta olursa, dışarıdan geçen insanların sesinden köpeğinizin rahatsız olması ve havlaması ihtimalini de azaltabilirsiniz.

4- Otel odasında köpeğinizin yalnız kaldığı süreyi ilk etapta çok kısa tutun. Kısa aralıklarla yalnız kalma alıştırmasına devam edin. Örneğin yemeğe gitmek için köpeğinizi odada bırakın ve yemekten sonra hemen geri dönün. Böylece tanımadığı bir yerde yapayalnız kalmış olma fikrine kapılmayacaktır.

5- Köpeğinizin kendini rahat ve ev ortamında hissedeceği eşyalarını yanınızda getirin. Mümkünse yatağını, oyuncaklarını ve kendi battaniyesini mutlaka yanınıza alın.

6- Yorgun köpekler genelde daha az problem çıkartırlar. Otelde kaldığınız süre boyunca her gün yeterince egzersiz yaptığından ve enerjisini attığından emin olun. Tatilde olduğunuz için uzun yürüyüşler ve yüzme ona çok iyi gelecektir.

7- Yanınıza odada yalnız kaldığı zamanlarda onu oyalaması için köpeğinizi meşgul edecek bir şeyler alın. Sevdiği bir çiğneme kemiği, oyuncak ya da dondurulmuş ödül mamaları alabilirsiniz. Ne kadar çok eğlenirse o kadar az havlayacaktır.

8- Siz yanında yokken müzik dinleyebilmesi için bir düzenek kurun. Radyo ya da televizyonda klasik müzik ya da jazz çalan bir kanal bulun – örneğin biz Radyo Voyage’ı bu konuda çok faydalı buluyoruz, sakin ve huzur verici müzikler seçmeye özen göstermelisiniz.

9- Tüm iletişim bilgilerinizi otelle paylaşmış olsanız da, acil durumlarda sizinle derhal iletişime geçmeleri için resepsiyona cep telefonu numaranızı bırakmayı ve kendinizi hatırlatmayı unutmayın – Tabi cep telefonunuzu yanınızda bulundurmayı da.

10- Her köpek bazen kötü gününde olabilir. Onlar da bizler gibi değişimden etkilenirler ve şahsi tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki onlar bizden çok daha duygusallar. Böyle zamanlarda köpeğiniz alışık olduğunuzdan farklı davranışlar sergileyebilir. Eğer otel yönetimi size köpeğinizin odada çok fazla gürültü yaptığını söylerse, hemen odanıza dönün ve köpeğinizi sakinleştirin. Mümkünse otelde kalan sürenizin tamamını onunla birlikte geçirin, onu yalnız bırakmayın.

 

Bir otelde köpeğinizle birlikte kalmanın bir ayrıcalık olduğunu unutmayın ve size bu imkânı sunan otel sahiplerine karşı anlayışlı olun.

 

Köpeğinizin sessiz kalması için siz nasıl taktikler uyguluyorsunuz? Bizimle paylaşın lütfen ;)

BU YAZIYI PAYLAŞ
YORUMLAR
Yorum
:
Yanıt