Yeni Hayvanları Koruma Kanunu ile Yasaklanan Köpek Irkları ve Cezalar
Yorum Yap

Yeni Hayvanları Koruma Kanunu ile Yasaklanan Köpek Irkları ve Cezalar

 

11.000 TL Ceza ile Köpeğinize El konulmaması İçin Fazla Vakit Kalmadı!

 

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişiklikler ile bakanlıkça tehlikeli olarak tanımlanan bazı köpek türleri ülkemizde yasaklandı ve bu yasağın ihlali durumu da ciddi bir idari para cezasına bağlandı.

Bu yasağa tabi olmamak, bu cezayla karşı karşıya kalmamak ve daha da önemlisi köpeğinize el konularak sizden koparılmasını engellemek için yapmanız gerekenleri ve yeni çıkan yasanın içeriğini bu yazımızda sizlerle paylaştık.

 

Pitbull Terrier

Hayvanları Koruma Kanunu’nda Yasaklı Köpek Irkları ve Cezaları

 

Yeni hayvanları koruma kanuna göre "Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasilerio (Brezilya Mastifi) türlerini veya bunların melezlerini üreten, sahiplenen, sahiplendiren, barındıran, besleyen, takas eden, sergileyen, hediye eden ve bunların ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapana hayvan başına on bir bin Türk lirası idarî para cezası verilir. Bu hayvanlara el konulur ve bu hayvanlar belediyeler tarafından hayvan bakımevine götürülür." 

 

Dogo Argentino

 

Cezalardan Kaçınmak İçin Acil Yapmanız Gerekenler

 

Bu madde yürürlüğe girinceye kadar bu köpek ırklarından sahiplenmiş olanlardan, maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı aylık süre içinde hayvanlarını kısırlaştıran ve buna dair belgeyle birlikte Bakanlığa başvurarak veri tabanına kayıt ettirenler hakkında, öngörülen idari yaptırım hükümleri uygulanmayacak.

 

Fila Brasilerio

 

Her Zaman Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar

 

Öte yandan, kısırlaştırılan ve kayıt altına alınan bu köpekler kayıt belgesiz, ağızlıksız ve tasmasız olarak dolaştırılamayacak, halkın yoğun olarak bulunduğu yerler ile çocuk oyun alanları ve parklarına sokulamayacak. Ağızlık ve tasma takma zorunluluğu ile halkın yoğun olarak bulunduğu yerlere ve çocuk oyun alanları ve parklarına girme yasağı, maddenin yürürlüğe girmesiyle birlikte uygulanmaya başlandı. Bu hükümlere aykırı hareket edenlere, on bir bin Türk lirası idarî para cezası verilecek. Bu belirtilen yasaklara aykırılığın tekrarı halinde ise idarî para cezasının yanında hayvanlara el konulacak ve hayvan, konulabileceği bakımevi bulunan en yakın belediye tarafından hayvan bakımevine götürülecek. Bu hayvanların sokağa terki halinde ise otuz bin Türk lirası idarî para cezası verilecek.

 

Japanese Tosa

 

 

 

 

 

 

 

 

BU YAZIYI PAYLAŞ
YORUMLAR
Yorum
:
Yanıt