Köpeğinizi Profesyoneller Gibi Fotoğraflamak İçin 8 İpucu
Yorum Yap

 

Köpeğinizi Profesyoneller Gibi Fotoğraflamak İçin 8 İpucu

 

Köpeklerimizi tüm kalbimizle seviyoruz ve doğal olarak, onların en sevimli ve eğlenceli hallerini fotoğraflamak, paylaşmak istiyoruz. Hatta onlara sosyal medya hesapları açıyor, günlük hayatlarını takipçileriyle paylaşıyoruz. Ama hepimizin bildiği bir gerçek var ki onlara kameraya poz verdirmek çok zor. Tüm sevimliliğiyle yatarken elinizde telefonu ya da kamerayı gördüğü an ayaklandığı anı hatırladınız değil mi? Merak etmeyin, ona poz verdirmenin basit yöntemleri var.

 

 

Bugün, köpeğinizi bir profesyonel gibi fotoğraflamanıza yardımcı olacak sekiz basit ipucunu sizinle paylaşacağız. Haydi başlayalım!

 

Doğru zamanı seçin

 

Doğru anı seçerseniz köpeğinizin fotoğrafını çekmek çok daha kolay olacaktır- örneğin köpeğinizin uykulu veya çok heyecanlı olmadığı bir an.

 

Kabul edelim ki köpeğinizi uyandırır ve poz vermeye zorlarsanız, hiçbir olumlu sonuç elde edemezsiniz. Çektiğiniz fotoğraflar mutlaka tuhaf görünecektir.

 

Şu basit bir gerçeği hatırlamalısınız: Köpekler de tıpkı insanlar gibidir, sadece iyi bir ruh halindeyken fotoğraflarının çekilmesini isterler. Bir fotoğraf çekimi planlarken bunu dikkate alın.

 

 

Köpeğinizin en sevdiği ödül mamalarını kullanın

 

Köpeğinizi oturması, getirmesi ve yatması için eğitirken ödül kullandıysanız zaten bu tekniğe alışkınsınız. Köpeğinizi poz vermesi için eğitirken de aynı taktiği kullanabilirsiniz. Eğer kullanmadıysanız merak etmeyin. Temel prensip, verdiğiniz komutu yerine getirdiğinde onu ödüllendirerek, tekrar komut verdiğinizde bunu gerçekleştirmeye daha istekli olmasını sağlamak.

 

Bir hayvan fotoğrafçısı ve içerik yaratıcısı olan Alexis Brooks, "Köpeğinize harika bir çekim yaptığınızda ona bir parça ödül verirseniz, köpeğiniz fotoğraf çekimi sona erene kadar konsantre olacaktır" diyor.

 

İşte size köpek ödüllerinden en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğinize dair birkaç ipucu:

 

-Küçük ödül mamaları kullanın.

-Köpeğinize her seferinde bir parça ödül maması verin. Köpeğiniz sürekli olarak daha fazlasını isteyecek ve sonuç olarak daha uzun süre konsantre kalacaktır.

-İstenilen davranışa yönelik her adımı ödüllendirin. Köpeğinizi ödülü alması için karmaşık bir görevi tamamlamaya zorlamayın.

 

 

Dikkat dağıtıcı şeylerden kurtulun

 

Köpeğinizin dikkati kolayca dağılıyor mu? Cevabınız evetse, fotoğraf çekimi sırasında köpeğinizin dikkatini hiçbir şeyin dağıtmayacağından emin olun. Dikkatini çekebilecek başka hayvanların olmadığı bir yer bulmalısınız.

 

Parkta çekim yapmak istiyorsanız, bisikletçilerin, koşucuların ve topla oynayan çocukların bulunmadığı bir yer arayın. Köpeğinizin dikkati ne kadar az dağılırsa, o kadar yüksek kaliteli fotoğraflar çekersiniz.

 

 

 

Flaş kullanmayın

 

Parlak flaş köpeğinizi korkutabilir ve hatta gözlerini incitebilir. Bu yüzden çekim sırasında flaş kullanmamaya özen gösterin. 

 

Doğal ışığın olmadığı bir yerde fotoğraf çekmeniz gerekiyorsa, kamera harici sabit ışık kullanmayı deneyin veya ışık huzmesini yukarı doğru çevirin. Bu şekilde ışık, köpeğinizin yüzüne ve gözlerine doğru gitmeyecektir.

 

Ayrıca, parlak ışığı dağıtmak için kullandığınız ışık kaynağının önüne yağlı kâğıt yerleştirmeyi deneyebilirsiniz. Bu, köpeğinizin gözlerini parlak ışığın zararlı etkisinden korumanın harika bir yoludur.

 

 

Aksesuarlı çekimler için alıştırma yapın 

 

Fotoğraf çekimi sırasında köpeğinizin üzerinde herhangi bir aksesuar ya da giysi olmasını planlıyorsanız, fotoğraf çekmeden bir gün önce köpeğinizi bu aksesuarla tanıştırmalısınız. Kullanacağınız her şeyi denemesine izin verin. 

 

 

Bu alıştırma, hem fotoğraf çekimi sırasında aksesuarların köpeğinize mükemmel şekilde uymasını sağlamanıza yardımcı olacak, hem de köpeğinizin aksesuarla kamera önünde daha rahat hissetmesini sağlayacaktır.

 

 

Bir asistan bulun

 

Köpeğinizi sosyal medyada ünlü yapmak için ciddi bir niyetiniz varsa, her fotoğraf çekimini önceden planlamalısınız. Uygun bir yer seçmek, ışıklandırma kurmak ve… bir asistan bulmak için zaman ayırmalısınız.

 

Fotoğraf çekimi sırasında size yardımcı olabilecek birine sahip olmak neden mi önemli? Mesele şu ki, köpeklerin çoğu doğrudan kameraya bakmayı sevmiyor, bu yüzden harika fotoğraflar çekmek istiyorsanız, arkanızda duran bir asistanınız olmalı. Köpeğinizin dikkatini çekmek için ellerini çırpmalı, zıplamalı, oyuncakları göstermeli ve ona ödül maması vadetmeli. Arkadaşınız, eşiniz, çocuğunuz, kısacası köpeğinizle iyi geçinen ve fotoğraf çekiminde size katılmak için boş vakti olan birinden asistanınız olmasını rica edebilirsiniz.

 

 

Köpeğinizi kamerayla tanıştırın

 

Kamera, köpeğiniz için yeni ve yabancı bir şeydir. Bu yüzden ilk seferinde köpeğinizin kamerayı iyice koklamasına izin vermelisiniz. Köpeğiniz fotoğraf ekipmanınıza alıştıktan sonra daha rahat davranacaktır.

 

Köpek psikiyatristi ve psikoloji yazarı olan Jennifer Stevens “Bir fotoğraf çekimine başlamadan önce, çevredeki nesnelerin birkaç fotoğrafını çekin.” diyor. Köpeğinizin kameranızın nasıl çalıştığını ve klik seslerinin nasıl oluştuğunu anlamasına izin verin.

 

 

 

Köpeğinizle göz hizasına gelin

 

Etkileyici fotoğraflar çekmek istiyorsanız, kameranızı doğru şekilde konumlandırdığınızdan emin olmalısınız. Kameranın yanında durmayın. Kameranızı köpeğin göz hizasına yerleştirmek için onun önüne oturun veya uzanın. O zaman fotoğraflarınız bir “insanın bakış açısıyla” değil, köpeğin bakış açısından olacaktır.

 

 

Toparlayacak olursak, köpeğinizin profesyonel bir model olmadığını unutmayın. İlk denemede mükemmel fotoğraflar elde edeceğinizi beklemeyin. Köpeğinize kamera, konum, aksesuarlar ve diğer şeylerle rahat etmesi için yeterli zaman sağlayın. Çekimi aceleye getirmeyin ve sabırlı olun. Bu sekiz basit adımı takip ettiğinizde harika fotoğraflar çekeceğinizden eminiz. Bu arada sonuçları bizimle paylaşmayı unutmayın ;)  ig: @patilioteller

 

 

 

 

BU YAZIYI PAYLAŞ
YORUMLAR
Yorum
:
Yanıt