Ev Yapımı Pati Koruyucu Bakım Kremi
Yorum Yap

Ev Yapımı Pati Koruyucu Bakım Kremi

 

 

Özellikle yaz sıcaklarında ve kış aylarında köpeğinizin patilerinin iyice kuruduğunu ve çatladığını fark ettiniz mi? Şehir hayatında sürekli kaldırımlarda yürümekten ve koku bırakmaya çalışırken patilerini yere sürtmekten dolayı zaten oldukça yıpranmış patiler yaz ve kış aylarında iyice kuruyor. Köpeğinizin kuruyan patilerini rahatlatmak için pet shoplardan pati korucu krem alarak kullanabilirsiniz, ama eğer bizim gibi gereksiz kimyasallar ve parfüm bulundurmayan, daha doğal alternatifleri tercih ediyorsanız size harika bir tarifimiz var:

 

 

 

Malzemeler:

 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tatlı badem yağı

 - 2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı

 - 1 yemek kaşığı shea yağı

 - 4 çay kaşığı balmumu

 - 1 tatlı kaşığı E vitamini yağı

 

 

Küçük bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurun ve tüm yağların sığabileceği bir kavanozu tencerenin içine oturtun -benmari yöntemini kullanacağız. Tüm malzemeleri kavanozun içine alın ve düşük ısıda hepsi eriyip homojen olarak karışana dek karıştırın. Karışımı dikkatlice küçük bir kapaklı kavanoza ya da kullanmak istediğiniz farklı bir kap varsa ona boşaltın ve sertleşene kadar soğumasını bekleyin.

 

 

Bu ev yapımı doğal kremi köpeğinizin kuruyan patilerine ve burnuna gerektikçe masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bir yıl içinde tüketmeye çalışın ve aşırı sıcaktan koruyun. Pati sahibi arkadaşlarınız için bolca hazırlayabilir ve süslü kavanozlarda hediye edebilirsiniz :)

 

 

Köpeklerinizin patilerini korumak için yürüyüş sonrası eve geldiğinizde temiz suyla ıslattığınız bir bezle patilerini mutlaka silin. Özellikle kar çözücü olarak yollara atılan tuzlar patilerine zarar verir. Pati tüylerini kısa tutmaya çalışın ve sık sık ince uçlu tarakla tarayarak tüylerine takılan yabancı maddeleri temizlediğinizden emin olun. Veterinerinize yaptığınız ziyaretlerde tırnak ve pati bakımı yapmasını rica etmeyi de unutmayın. Sağlıklı günler.

 

 

BU YAZIYI PAYLAŞ
YORUMLAR
Yorum
:
Yanıt