Patili Dostunuzun Eşyalarını Doğru Şekilde Dezenfekte Etme Kılavuzu
Yorum Yap

Patili Dostunuzun Eşyalarını Doğru Şekilde Dezenfekte Etme Kılavuzu

 

Küresel sağlığın en önemli öncelik olduğu bu günlerde, kendimizi hastalanmaktan korumaya çalışırken, evcil hayvanlarımızın sağlığına da aynı özeni göstermeliyiz. Köpeğinizin, kedinizin oyuncaklarını ve eşyalarını steril tutmanızı, böylece onları zararlı mikroplardan ve bakterilerden korumanızı sağlayacak bir kılavuz hazırladık.

 

 

1-Her gün mama ve su kaplarını yıkayın

 

NSF International tarafından yapılan yeni bir araştırma, bir evcil hayvanın mama kabının, ortalama bir evde en çok mikrop bulunduran eşyalar sıralamasında ilk beşte olduğunu ortaya koydu. Sadece yaş mamalar değil, kuru mamalar da insanlarda, yavru köpeklerde ve kedilerde hastalıklara neden olabilen E. coli ve Salmonella gibi bakteriler için üreme alanı oluşturabilecek kalıntılar bırakabilir. Bu nedenle yemek ve su kaplarının her gün sabun ve sıcak suyla yıkanması, ardından haftada bir çay kaşığı çamaşır suyu koyduğunuz suda bekletilerek yaklaşık 10 dakika dezenfekte edilmesi öneriliyor. Kaseleri yıkadıktan sonra temiz suyla iyice duruladığınızdan emin olun. Mama ve su kaselerini temizlemek için amonyak veya endüstriyel güçlü temizleyiciler gibi sert kimyasalları kullanmaktan kaçının çünkü bunlar çok iyi durulansalar bile cilt tahrişine neden olabilir. Bazı yüksek derecede toksik kimyasallar cildinizce emilebilir ve iç organlara zarar verebilir, bu nedenle köpeğinizin mama kaselerini iyice temizlemek için her zaman doğal sabunlar veya çevre dostu bulaşık sabunu gibi hafif veya doğal bir temizleyici seçin.

 

 

2-Köpeğinizin/kedinizin oyuncaklarını düzenli olarak dezenfekte edin

 

Evcil hayvan oyuncakları, özellikle yumuşak veya gözenekli malzemelerden yapılmış olanlar düzenli olarak temizlenmelidir. Yumuşak veya peluş oyuncaklar, evcil hayvan için güvenli veya hafif bir deterjanla elde yıkanmalı ve ardından güneşte kurumaya bırakılmalıdır. Bu arada, kauçuk ve naylon oyuncaklar yaklaşık 20 dakika sirkeli suda bekletilmeli, ardından yumuşak bir fırça ile iyice temizlenmelidir. Oyuncakları evcil hayvanınızın oyuncak sepetine koymadan önce de iyice silin. Sepet veya oyuncak kabı, içinde pusuya yatmış olabilecek mikroplardan kurtulmak için en az üç ayda bir temizlenmelidir.

 

 

 

 

3-Köpeğinizin/kedinizin tasmasını temizlemeyi unutmayın

 

Tasmalar da dahil olmak üzere sık kullandığımız veya dokunduğumuz her şey hastalığa neden olan bakterileri barındırabileceğinden, köpek tasmaları mikroplar için sıcak noktalar olarak kabul edilir. Dahası, özellikle hareketli bir köpeğiniz varsa, tasmalar kısa sürede kirlenebilir. İşte bu nedenle evde birkaç tasma bulundurmak iyi bir fikirdir, böylece bunları dilediğiniz gibi değiştirerek temizleyebilirsiniz. Deri tasmalar sabunlu suya batırılmış nemli bir bezle silinmeli, naylon veya ip tasmalar ise sabunlu su ile doldurulmuş bir leğen içinde bir fırçayla fırçalanmalıdır. Kalan mikroplardan ve bakterilerden kurtulmak için tasmaları güneşte kurutmayı unutmayın.

 

 

 

Patili dostunuzun eşyalarını temiz ve mikropsuz tutmak, sizin ve evcil hayvanınızın sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Evcil hayvanınızın eşyalarını güzelce dezenfekte etmek için ipuçlarımızı deneyin ve düzenli temizliği alışkanlık haline getirmeye çalışın. Sağlıklı günler.

BU YAZIYI PAYLAŞ
YORUMLAR
Yorum
:
Yanıt