Kedi Maması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Yorum Yap

Kedi Maması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

 

Kediler için mama seçerken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli husus var. Doğru seçilmiş kedi maması evcil hayvanınızın mide ve bağırsak sisteminin doğru çalışmasını sağlar. Yanlış seçim ise bir takım sağlık sorunlarına neden olabilir.

 

Kedinizin Yaşına Göre Kedi Maması Seçimi

 

Kedinize mama seçerken öncelikle yaşını dikkate almalısınız. 12 aylıktan küçük kediler için yavru, 1-7 yaş arası kediler için yetişkin, 7 yaşından büyük kediler için de yaşlı kedi mamasını tercih etmelisiniz. Çünkü kedilerin besin ihtiyaçları yaşlarına göre farklılık gösterir. Patili dostlarımız kaliteli bir yaşam sürmek için, yaşlarına uygun kedi maması ile beslenmelidirler. Her yaş grubundaki mamanın protein ve yağ dengesi farklıdır. Bu konuyla ilgili aklınıza takılan bir sorunuz varsa ya da daha detaylı bilgiye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız veteriner hekiminizden mutlaka destek alın.

Freya'nın 10 aylık değişimi :)

 

 

Kedinizin Kilosuna Göre Mama Seçimi

 

Kedi maması seçerken evcil hayvanınızın kilosunu göz önünde bulundurmanız oldukça önemlidir. Kediniz yaşına göre kilolu ya da zayıf olabilir; siz de buna uygun mama seçiminde bulunmalısınız. Kilolu kediler için light yani diyet mamalar, zayıf kedileri için de vitamin değeri yüksek olan mamaları tercih etmenizde yarar vardır. Kedilerin kilosunu etkileyen en önemli faktör hareketli olup olmamalarıdır. Bunun için eğer kediniz çok hareketliyse mama tercihinizde bu durumu mutlaka göz önüne almalısınız. 

 

Kısırlaştırılmış Kedilerde Mama Seçimi

 

Kısırlaştırma operasyonu geçiren kedilerin metabolizmalarında değişiklikler meydana gelmektedir. Bu yüzden de kilo almaya eğilimli olurlar. Kedinizin operasyon sonrasında sağlıklı yaşamına devam edebilmesi için onu, kısırlaştırılmış kedi maması ile beslenmeniz gerekecektir.

 

Kedinizin Cinsine Göre Mama Seçimi

 

 

Her cins kedi farklı besin değerlerine ihtiyaç duymaktadır. Burada dikkat etmeniz gereken şey kedinin tüy miktarıdır. Kedilerin kendilerini yalayarak temizlemesiyle belli bir miktarda tüy yuttukları görülür. Bu tüyler de midelerinde birikir ve sağlık sorunlarına neden olabilir. Uzun tüylü kedilerde tüy yutma oranı daha fazladır. Dolayısıyla daha fazla risk altındadırlar. Bu riski azaltmak adına bazı kedi mamalarında daha fazla malt bulunur. Sizin de uzun tüylü kediniz varsa mama seçiminde malt oranı daha yüksek olan bir kedi maması tercih etmenizde yarar var.

 

Kaliteli Kedi Maması Seçimi

 

Kedi mamasının kalitesiz olması kedinizin genel sağlığını olumsuz etkilemenin yanısıra aşırı tüy dökülmesine de neden olabilir. Kaliteli kedi mamalarıyani premium sınıfı mamalar kullanıldığında, mamanın içinde evcil hayvanınızın ihtiyacı olan bütün vitaminler olduğu için tüyleri daha sağlıklı olacak ve dolayısıyla kediniz daha az tüy dökecektir.

BU YAZIYI PAYLAŞ
YORUMLAR
Yorum
:
Yanıt