Kedilerimiz için En İyi Beslenme Önerileri ve Kaliteli Mama Seçimi
Yorum Yap

Kedilerimiz için En İyi Beslenme Önerileri ve Kaliteli Mama Seçimi

 

 

Şirin dostlarımızın vitamin ve mineral ihtiyaçlarını karşılamak her zaman önemlidir. Bu nedenle kedi sahiplerinin kedi maması markaları başta olmak üzere kedi maması önerilerini, kedilerinin sağlık durumu ve yaşı gibi konuları da araştırdıktan sonra tercihlerini yapması gerekiyor. Zengin içeriklerden oluşan mamalar, kedilerin yaşam süresini artırırken tüylerinin de güzel görünmesini sağlar. Aynı durum diş sağlığı için de geçerlidir. Kedilerimiz için en iyi beslenme önerileri ve mama seçimi başlığı altında bilmeniz ve uygulamanız gereken faktörleri inceleyerek bu konu hakkındaki ipuçlarını öğrenebilirsiniz.

 

Kedimizi Beslerken Hangi Tür Mamalar Kullanmalıyız?

 

 

Sevimli arkadaşlarımızı beslerken onların sağlıklı kedi mamalarından yararlanmasını sağlamalıyız. Gerekli olan tüm besin kaynaklarını içeren mamaları tercih ederken kedinizin kilosuna, yaşına ve kısırlaştırılma durumuna göre seçim yapmanız gerekir.

Kedi mamasında mutlaka dengeli bir mineral seviyesi ile vitamin, yağ ve proteinler bulunmalıdır. Ayrıca kediler etobur canlılar olduğu için içeriğinde hayvansal yağ olan mamaların tercih edilmesi gerekir. Kedinizin ihtiyaç duyduğu, yaşına göre seçeceğiniz proteinli mamalar, onların sağlıklı büyümesinde son derece etkili olacaktır.

Protein, vitamin ve mineral katkılı mamaların yanı sıra bu mamalardaki su dengesine dikkat etmekte yarar var. Kuru mamalara göre yaş kedi mamaları içeriğindeki yüzde 70 su oranıyla kedinizin gün içindeki su ihtiyacını karşılamaya yardımcı olacaktır.

Kedi maması markaları araştırılırken kedinizin özelliklerine göre seçim yapmanız gerekir. Bu noktada yaş faktörü devreye girer. Yavru kedilerin kalori ve protein ihtiyacını karşılamak için araştıracağınız kedi maması önerileri sayesinde doğru bilgilere ulaşabilirsiniz. Kedi maması çeşitleri de çok sayıda olduğundan her zaman kaliteli ürünleri tercih ederek kedinizin sağlıklı büyümesine katkıda bulunabilirsiniz.

 

Yavru, Yetişkin, Yaşlı Kediler için Kaliteli Mama Seçimi

Kaliteli kedi maması seçerken önceliğiniz şirin dostunuzun sağlığını korumak olmalıdır. Her zaman doğal içeriklerden oluşması gereken mamaların yaş ve diğer özellik kriterlerine göre satın alınması gerekir. Bu süreçte kedi maması fiyatları da değişkendir.

Öncelikle yavru kedi maması seçiminde bol proteinli kaynaklara yönelmenizde yarar var. Gelişim süreçlerini desteklemek ve daha sağlıklı bir yapıya ulaşmalarını sağlamak için kuzu eti, sığır eti, deniz ürünleri ya da tavuk etini tercih edebilirsiniz. Yetişkin kedi maması seçerken mutlaka dengeli beslenmelerini sağlayacak ürünleri satın almanız gerekmektedir. 7 yaşını geçen yaşlı kedilerde ise hastalık riskini azaltan ve adult mama adı verilen seçenekleri tercih edebilirsiniz.

 

Kaliteli Mama Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kedi maması çeşitleri araştırılırken her zaman kedinizin sağlığını düşünmeniz gerekmektedir. Kalitesiz mamalar birçok sağlık sorununa neden olabileceği gibi kedinizin sık sık tüy dökmesine de sebep olur. Ayrıca besin ve vitamin içeriği yüksek olan farklı mama türlerini kedileriniz için kullanabilirsiniz. Bu noktada sürekli aynı mamayı kullanmak sağlık açısından kedinize zararlı verebilir.

Kaliteli kedi maması, kedilerin genel sağlığını her zaman olumlu yönde etkilemektedir. Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlayan bu mamalar ayrıca dinç ve sağlıklı bir vücut yapısını beraberinde getirir.

 

Özet olarak patili dostlarınızın doğru ve dengeli beslenmesini sağlamak için doğru kaynaklardan mama alışverişi yapmalısınız. En iyi kedi maması markalarının yer aldığı www.petlebi.com adresinde kedinizin ihtiyacına göre mama alışverişi yapabilir, sokaktaki canlar için de bağışta bulunabilirsiniz. Aynı zamanda mama seçiminizi yaptıktan sonra kullanıcı yorumlarını takip ederek seçtiğiniz mamanın kediniz için uygun olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Aynı gün kargoya teslim sistemi ile de siparişiniz en kısa zamanda size ulaşacaktır.

 

BU YAZIYI PAYLAŞ
YORUMLAR
Yorum
:
Yanıt