Evcil Hayvan İle Seyahatin Altın Kuralları
Yorum Yap

Evcil Hayvan İle Seyahatin Altın Kuralları

 

İster ilk evcil hayvan dostu tatilinizi planlıyor olun, isterseniz tüylü arkadaşınızla yıllardır yolda olun, her yolculuğun başarılı geçmesini sağlayan birkaç basit kural var. İşte can dostlarımızla atılacağımız maceralarımızda bize rehberlik eden kurallar:

 

 

Kural # 1 – Eve her zaman birlikte dönün

 

Bu kural, evcil hayvan ile seyahatin en önemli kuralı! Şaşırtıcı olsa da istatistikler, üç evcil hayvandan birinin yaşamları boyunca en az bir defa kaybolduğunu gösteriyor, hele ki evden uzakta olduklarında köpeğinizi veya kedinizi kaybetmekten daha kötü bir şey olamaz. Seyahat sırasında ve tatiliniz boyunca birlikte kalmanız için vereceğimiz ipuçları biraz detaylı, ancak bu temel adımlar evcil hayvanınızın güvende kalmasına yardımcı olacaklar:

• Boyun, gövde ve gezdirme tasmalarınızı aşınma ve yıpranma açısından kontrol ederek başlayın ve gerekirse değiştirin.

• Evcil hayvanınızın tasmasının vücuduna doğru oturduğundan emin olun – boyun tasması kullanıyorsanız tasmanın altına iki parmağınızı sokabilmeniz gerekir.

• Seyahat ederken mutlaka evcil hayvanınızın tasmasını takın.

• Evcil hayvanınızı arabaya koyarken, onu taşıyıcısına koymadan ya da emniyet kemerini takmadan tasmasını açmayın. Varış noktanıza vardığınızda, aynı şekilde onu araçtan çıkarmadan önce tasmayı tekrar takın.

• Temizlik veya oda servisi için otel odanızın kapısını açmadan önce evcil hayvanınızın tasmasını takın.

• Tamamen çitle çevrili bir alan bulamadığınız sürece tasmasını açmayın

• Köpeğiniz tasmasından kurtulup koşmaya başlarsa peşinden koşmayın. Komut vererek geri dönmesini sağlayın veya yere yatarak onu bekleyin. Bu noktada ona temel eğitimleri vermiş olduğunuzu, köpeğinizin komut aldığını varsayıyorum. Konuyla ilgili daha önce yazdığım Köpeklerde Temel İtaat Eğitimi yazımıza göz atabilirsiniz.

• Evcil hayvanınızın tasmasındaki iletişim bilgilerinizin güncel olduğundan ve yine mikroçip sağlayıcısının güncel iletişim bilgilerinize sahip olduğundan emin olun.

 

Kural # 2 - Evcil hayvanınızı anlayın

 

Bizler gibi köpeklerimiz de çok farklı kişiliklere ve alışkanlıklara sahiptir. Örneğin küçük oğlum – Standart Schnauzer – Darwin, dur durak bilmeyen enerjisi, aşırı sosyal eğilimleri ve biraz da gereksiz özgüveni ile zapt edilmesi zor yaramaz bir çocuk gibidir. Evde söz dinlese de dışarıda farklı köpekler gördüğünde ya da açık alanda koşma imkânı bulduğunda komut alması zorlaşır. Öte yandan büyük kızım Curie – Bobtail – dünyanın en kibar ve en çekingen hanımefendisidir. Sosyalleşmekten çok hoşlanmaz, yabancılardan çekinir, tasması açık olsa bile benden asla uzaklaşmaz ve oyuncu değildir. Bu durumda seyahate çıktığımızda hangisine daha çok dikkat etmem gerektiği hakkında bir fikriniz olmuştur.

 

Siz de seyahatinizi planlarken köpeklerinizin karakterlerini dikkate almalı ve sorunsuz bir tatil için onlara uygun seçimler yapmalısınız. Örneğin ürkek bir köpeğiniz varsa kalabalık ortamlardan uzak durmalı, hareketli ve söz dinlemeyen bir köpeğiniz varsa tasmasını hiçbir zaman açmamalısınız. Kısacası onların güvenliği için nelere dikkat etmeniz gerektiği karakterleriyle doğru orantılıdır.

 

 

Kural # 3 – Araştırmanızı İyi Yapın

 

Şimdi en eğlenceli kısma geldik. Evcil hayvanınızın ihtiyaçlarını da düşünerek nereye gideceğinize karar vermek! Size en uygun oteli bulmanın ve rezervasyon yapmanın en kolay yolu Patilioteller.com’daki evcil hayvan filtrelerini kullanmak. Zaten bu siteyi kurma amacımız da buydu. Bizim gibi evcil hayvanlarıyla seyahat eden hayvan severlerin günlerce, saatlerce internette araştırma yapmadan, telefonda otellerle türlü pazarlıklara girmeden ve gittikleri yerde kötü sürprizlerle karşılaşmama garantisi ve güvencesiyle keyifle tatil yapmasını sağlamaktı.

 

Pet Dostu Oteller sekmemizdeki filtrelerden kaç tane köpeğiniz/kediniz olduğunu, köpeğinizin ağırlığını, köpeğinizin denize girmesi konusunda tercihinizi, onu odada yalnız bırakmak isteyip istemediğinizi ve bunlar gibi diğer tercihleriniz seçerek arama yapın. Karşınıza direk filtreden geçmiş, size uygun oteller çıkacak. Tarih aralığınızı seçip fiyatları gördükten sonra site üzerinden kolayca rezervasyonunuzu yapabilirsiniz. Bunun dışında yine gittiğiniz bölgedeki evcil hayvan dostu cafe/restoran ya da plajları da yine Patilioteller.com’da “Pet dostu restoranlar” sekmesinden bölgeye ya da mutfak türüne göre arayıp filtreleyebilirsiniz.  Bunun dışında size önerebileceğim Foursquare uygulamasıyla yakınınızda yer alan pet dostu işletmeleri görebilir ve ziyaret edebilirsiniz. Unutmayın müzeler ve alışveriş merkezleri evcil hayvan kabul etmiyor.

 

 

Kural # 4 – Yolculuğu Onun İçin Konforlu Hale Getirin

 

 

Kendi aracınızla seyahat ediyorsanız 1 puan önde başladınız demektir. Yolculuğunuz sırasında ortamı çok daha rahat kontrol edebileceksiniz. Köpeğinizin yatağının/yastığının, oyuncaklarının, su ve mama kaplarının yanınızda olduğundan emin olun. Temiz hava alması ve tuvalet ihtiyacını giderebilmesi için sakin alanlarda sık sık mola vermeye çalışın. Eğer sıcak havada yolculuk yapıyorsanız klimanın serinlettiği havanın ona ulaştığından emin olun. Onu ön koltukta ya da kucağınızda taşımayın. Mutlaka taşıyıcı içinde olduğundan ya da emniyet kemeri olduğundan emin olun. Eğer köpeğiniz bulantı sorunu yaşıyorsa bu konuda daha önce yazdığım Köpeklerde Araba Tutması yazımıza göz atabilirsiniz. Eğer kedinizle seyahat ediyorsanız Arabada Kedi Güvenliği yazımızı okumalısınız.

 

 

Kural # 5 – Hazırlıklı Olun

 

Bir evcil hayvanla seyahat ederken ters gidebilecek birkaç şey vardır ve bu durumlarla başa çıkmak için biraz hazırlık yapmanız gerekir.

•Evcil hayvanınızın hastalanması veya yaralanması ihtimaline karşı tıbbi kayıtlarının yanınızda olması yararlı olur. Etrafta büyük bir dosya taşımak yerine, belgeleri bir USB sürücüsüne aktarın ve evcil hayvanınızın seyahat çantasına koyun.

• Kullandıkları tüm ilaçları, ilk yardım için gerekli olacak malzemelerle birlikte yanınıza aldığınızdan emin olun. Örneğin benim kızım gibi alerjik bünyesi olan bir köpeğiniz/kediniz varsa özel ilaçları ve maması mutlaka yanınızda olsun.

• En sık sorulan belge aşı sertifikasıdır, bu yüzden aşı karnenizi mutlaka yanınızda bulundurun.

• İhtiyaç olduğunda hızlı bir şekilde oraya ulaşabilmeniz için en yakın acil veteriner hekimin nerede olduğunu bilin.

 

Kural # 6 – Örnek Bir Pet Sahibi Olun

 

 

Gün geçtikte daha fazla otel evcil hayvan dostu oluyor ve bize evcil hayvanlarımızla seyahat etme ayrıcalığı sağlıyor - ama bu maalesef kolayca kaybedilebilecek bir ayrıcalık. Evcil hayvanlarımızla seyahat ederken örnek birer hayvan sever olmalı ve bazı kurallara dikkat etmeliyiz:

•Oteldeki diğer misafirlere karşı düşünceli olmak ve evcil hayvanlarımızı kontrol altında tutmak.

• Tasma konusunda kurallara uymak ve evcil hayvanları olması gerekmeyen yerlere götürmemek.

• Evde köpeğinizin yapmasına izin vermediğiniz şeyleri otelde de yapmasına izin vermemek.

•Köpeğimizin tuvaleti için mutlaka yanımızda poşet bulundurmak.

•Eğer otel temin etmiyorsa köpeğimizin kendi mama ve su kabını kullanmasını sağlamak.

 

Eğer evcil hayvan seyahatinin bu altın kurallarına uyarsanız tüm patili gezileriniz keyifli ve konforlu olacaktır. Yorumlarınızı ve sorularınızı yazının altına bırakabilirsiniz.

BU YAZIYI PAYLAŞ
YORUMLAR
Yorum
:
Yanıt