Bir Kediyi Ne Kadar Yalnız Bırakabilirsiniz?
Yorum Yap

Bir Kediyi Ne Kadar Yalnız Bırakabilirsiniz?

 

Kediler yalnız yaratıklar olmaları konusunda her ne kadar ciddi bir üne sahip olsa da kedi sahipleri bunun doğru olmadığını bilir. Hatta bazı kediler her zaman yanlarında birinin olmasını seven sosyal kelebeklerdir. Kediler, insan ve hayvan yoldaşlarıyla güçlü bağlar oluşturur ve çok uzun süre yalnız bırakılırlarsa sıkıntılı veya yalnız kalabilirler.

Tabii ki her kedi farklı, ancak bir kediyi ne kadar süre yalnız bırakabileceğinize dair kabul görmüş bazı kriterler vardır. Öyleyse sorumuza bu kriterleri inceleyerek birlikte cevap arayalım: Bir kediyi ne kadar süre yalnız bırakabilirsiniz?

 

 

Ben işteyken kedim yalnız kalabilir mi?

 

Ülkemizde çoğu hayvan sever, evlerinde köpek yerine kedi bakmayı tercih ediyor, çünkü kediler daha az bakım gerektiriyor. Kabul edelim ki gün boyunca evde yalnız kalma konusunda da kediler köpeklere göre çok daha başarılı. Sonuçta tuvaletleri iç mekânda, onları yürüyüşe çıkarmak için birine ihtiyaç duymuyorlar; bu da onların daha uzun süre yalnız kalabilmelerini sağlıyor.

Genel olarak, yetişkin kediler 8-12 saat boyunca evde yalnız kalmak konusunda problem yaşamıyor. Ancak bu süre içinde tek başlarına kısa sürede sıkılabilir, kafasını dağıtıp meşgul olabileceği bir şey bulamazlarsa yalnız hissedebilirler. Bu noktada onlara yardım etmenizin en kolay yolu siz evde yokken onlara, eğlenmelerini sağlayacak güvenli oyuncaklar, keyifli aktiviteler bırakmak. Kabarık toplar, geniş plastik tüneller veya hareketli fareler gibi “tek başına oynayan” oyuncaklar, siz gittiğinizde onlar için eğlenceli ve dikkat dağıtıcıdır. Bunun yanı sıra radyoyu veya televizyonu düşük ses seviyesinde dinlendirici bir istasyonda açık bırakabilirsiniz.

 

 

Kedimi bir gece yalnız bırakabilir miyim?

 

Genel olarak, veterinerler kedinizi tek seferde 24 saate kadar yalnız bırakmanın problem olmayacağını söylüyor. Temiz bir tuvalet kabı, bolca içme suyuna erişim ve siz gitmeden önce yiyeceği iyi bir öğün olduğu sürece, bir gün boyunca keyifleri yerinde olacaktır. Ancak onları bundan daha uzun süre yalnız bırakmak pek çok muhtemel soruna davetiye çıkarmak olacaktır.

 

Eğer birden fazla gece evde olmayacaksanız, ailenizin ya da bir arkadaşınızın kedinizi ziyaret etmesini sağlayın, mutlaka yiyecek ve su kaplarının tazelenmesini, kumunun temizlenmesini sağlayın. Şu şekilde düşünün: Bayat yiyecekler, kirli su ve tıkanmış bir tuvalet bulunan bir odada tek başınıza sıkışıp kalmak ister miydiniz?

 

Onun içinde kalacağı bu keyifsiz ortamdan daha endişe verici olan ise ani bir hastalık veya yaralanma olasılığıdır. Kediler kendilerini rahatlıkla tehlikeli durumlara sokabilirler; sadece sizin yanınızdayken bile neden oldukları yaramazlıkları düşünün! Bunun yanında idrar tıkanıklıkları gibi ani rahatsızlıklar da tehlikeli olabilir. (Kaynak)

 

 

 

Kedinizin yaşı fark yaratır

 

Yavru kediler ve yaşlı kediler daha savunmasızdır ve yalnız kaldıklarında daha bakıma ihtiyaç duyabilirler. 3-6 aylık yavru kediler genellikle her 4-6 saatte bir, günde üç kez beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Buna ek olarak, yavru kediler çok meraklıdır ve perdelere tırmanmaya ya da siz yokken yememeleri gereken bir şeyi yemeye çalışabilirler. Onları daha korunaklı ve güvenli bir odada tutabilirsiniz, ancak birisinin gün boyunca onları kontrol etmesi en sağlıklısı olacaktır.

 

Yaşlı kediler ise aynı köpeklerde olduğu gibi, rutin değişikliklerine karşı ekstra duyarlı olabilirler. Stres, daha yaşlı bir kedide hastalığa dönüşebilir. Ek olarak, yaşlı kediler gün boyunca fazladan beslenmeye veya ilaçlara ihtiyaç duyabilirler. Bu nedenlerden dolayı, yaşlı kediler bir geceden fazla yalnız bırakılmamalıdır.

 

Gerçek şu ki, yalnız kalmayı en seven kediler bile günde en az bir kez onları kontrol etmek için birine ihtiyaç duyarlar. Eğer kedinizi bir günden fazla yalnız bırakmanız gerekiyorsa, onu mutlaka güvenilir birine emanet etmeniz gerekecektir.

 

Eğer şehir dışına seyahat etmeniz gerekiyorsa bu sıkıntıları hiç yaşamayın ve kedinizi de yanınıza alın ;) Patilioteller.com’da oda içerisinde kedi kabul eden yüzlerce otel seçeneği bulunuyor. Sitemizde otel araması yaparken “Kedi kabul edilsin” filtresini seçerek listelediğiniz otellerde güvenle ve kolayca rezervasyon yapın, aklınız kedinizde kalmasın ;) Üstelik konaklamanız boyunca acil durumlarda patili dostunuzun veteriner masrafları ve odaya verebileceği zararlar PatiliOteller.com tarafından karşılansın, siz sadece kedinizle birlikte tatilin tadını çıkarın.

 

Oda içerisinde kedi kabul eden Patili Otellerimize göz atmak için tık: https://www.patilioteller.com/HotelList.aspx?contpg=5

 

 

 

 

BU YAZIYI PAYLAŞ
YORUMLAR
Yorum
:
Yanıt