Kedilerin Burçları ve Özellikleri
Yorum Yap

Kedilerin Burçları ve Özellikleri

Daha önce hiç kedinizin karakterinin nereden geldiğini merak ettiniz mi? Annesinden mi, babasından mı? Ya da o da bizim gibi Zodyak burcunun özelliklerini taşıyor olabilir mi? Kozmosun kedileri etkilediği yönünde yapılan çalışmaları biliyorsanız kedi dostlarımızın da burçlarının olduğunu biliyorsunuzdur. Dilerseniz gelin birlikte kedilerin burç özelliklerini inceleyelim, belki size tanıdık gelen özellikleri bulabilirsiniz.

 

KOÇ (21 Mart – 19 Nisan)

Koç burcu kediler oldukça aktif kedilerdir, oyuncakları yakalamayı, kovalamayı, iz sürmeyi, kısacası oyunla ilgili her şeyi çok severler. İnanılmaz yüksek enerjileri yüzünden doğaları biraz agresiftir. Koç burcu kediler sokulgan kediler değildirler ama size sevgilerini yakaladıkları “ödülleri” getirerek gösterebilirler. Onlara daha fazla oyun zamanı ayırarak mutlu edebilir ya da ekstra ilgi göstererek ne kadar değerli olduklarını hissettirebilirsiniz, Koç burcu kediler bunu anlayacaklardır.

 

BOĞA (20 Nisan – 20 Mayıs)

Boğa burcu kediler her zaman pizzayı hak ederler! Boğa burcu kediler her daim yemekle ilgilidirler. Mama kabına koyduğunuz her gram mamayı silip süpürürler. En sevdikleri mamalar ise en kokulu ve en ıslak olanlardır. Ayrıca sizin yemeğinize de salça olmakta üstlerine yoktur. Boğa burcu kediler midelerini tıka basa doyurduktan sonra o tatlı göbeklerini sizin kucağınıza serip sevgi ve şefkat görmek için mırıldanmaya başlarlar ve sevilmekten asla sıkılmazlar. O güzel göbeğini bolca sevebilirsiniz, buna bayılacaktır.

 

İKİZLER (21 Mayıs – 20 Haziran)

Evde tek bir kediniz mi var? İkizler burcu bir kediyse tek bir kediye sahip olduğunuzu söylemek zor. Her şeyden önce şunu söylemek gerekir ki, bahar ayları kedilerin çiftleşme ayıdır ve dünyada tahmin ettiğinizden daha çok ikizler burcu kedi vardır. İkizler burcu kediler size ne istediğini gösterebilen iletişim yönü çok kuvvetli kedilerdir. Her bir isteğine ait özel miyavlamaları vardır, acıktığında, oynamak istediğinde ya da sizi uyandırmaya çalıştığında farklı bir ses tonu çıkarırlar. Oyun oynamak istediklerinde -bu sabahın 5’i bile olsa- sizi uyandırıp oynamak isterler ve bunu çoğunlukla da yaparlar. Aktif, meraklı ve biraz arsızdırlar, çantanızdan bir şey eksilirse kedinize dönüp bakmakta fayda var çünkü muhtemelen oynamak için o almıştır.

 

YENGEÇ (21 Haziran – 22 Temmuz)

Çekingen bir kedi gördüyseniz muhtemelen o, ürkek ve hassas Yengeç burcu bir kedidir. Yengeç burcu kediler tatlı, sessiz ve sakin olurlar. Bundan ötürü bulundukları ortamın da bir o kadar güvenli ve sessiz sakin olmasını isterler. Yengeç burcu kediler ailesine aşırı sahip çıkan kedilerdir, ister yavruları olsun ister siz, fark etmez. Peşinizden ayrılmazlar; ya sizden sevgi görmeyi beklerler ya da size sokulmak isterler. Bazen ortalardan kaybolabilirler, korkmayın size sokulmak için geri döneceklerdir.

 

ASLAN (23 Temmuz – 22 Ağustos)

Aslan burcu yavru kediler görebileceğiniz en ilgi arsızı kedilerdir. Sürekli ilgi onlarda olsun ve sürekli sevilsin şımartılsın isterler. Aslan burcu bir kediyle yaşamak oldukça dramatik sahnelere sebebiyet verebilir, koridorda tüm şehvetiyle ağır ağır ilerleyip biri onu sevene kadar etrafta dolanabilir, etrafta aradığı ilgiyi göremezse küsebilir hatta sizi cezalandırıp yatağınızı pisletebilir. O yüzden dikkat edin ve Aslan burcu kediniz sizden sevgi istediğinde onu sakın ihmal etmeyin :) 

 

BAŞAK (23 Ağustos – 22 Eylül)

Zodyak’ta en titiz burç açık ara Başak burcu kedileridir ve en talepkar burç da onlardır. Onları sevmezseniz sinirlendiğini göstermek için sizi ısırabilir ya da tıslayabilirler. Ama çoğu zaman Başak burcu kedinizi mutlu etmek zor değildir, en sevdiği mamayı aldığınıza emin olursanız, kumunu düzenli temizlerseniz ve bulunduğu ortamı temiz tutarsanız onu mutluluktan dört köşe yapabilirsiniz. Onlar da size aynı özeni göstererek karşılık vereceklerdir, kendilerini temiz tutup evi pisletmeyeceklerdir. Eğer siz de titizseniz başak burcu bir kedi ile beraber yaşamak isabetli bir tercih olacaktır.

 

TERAZİ (23 Eylül – 22 Ekim)

Selam güzellik! Venüs tarafından yönetilen Terazi burcu kedileri güzelliğin sözlük anlamıdır! Genellikle Terazi burcu kediler en güzel gözlere, muhteşem ipeksi tüylere sahiptirler. Terazi burcu kediler sosyallik konusunda çok hassastırlar, yalnız olmayı sevmezler, o yüzden eğer Terazi burcu bir kediniz varsa evde başka kedilerin olması iyi bir tercih olacaktır. İkizler burcu bir kedi ve terazi burcu bir kedi güzel arkadaşlık yapacaklardır, İkizler burcu tercih edebilirsiniz. Beraber evde türlü oyunlar oynayıp dururlar ve siz evde yokken kendilerini epey güzel idare edebilirler. Misafir ağırlamaktan asla çekinmeyin, tam tersine eviniz sürekli insanla dolup taşsın, terazi burcu kediniz buna bayılacaktır. Herkese sırayla gidip sokulup hem güzelliğiyle büyüleyip hem de sıcakkanlılığıyla arkadaşlarınızı kendine hayran bırakacaktır.

 

AKREP (23 Ekim – 21 Kasım)

Akrep kedileri genelde gizemli ve biraz karanlık bir tarafları olan kedilerdir. Biraz gergindirler, çoğu zaman tahmin edilemez tavırlara sahiptirler, özellikle karşısında başka bir kediyi sevdiğinizi görürse kıskançlıktan üstünüze atlayabilirler. Bir dakika önce sevgi pıtırcığı olan Akrep burcu kediniz bir dakika sonra sizden nefret edip size tıslayabilir ve çoğu zaman bunun nedenini anlayamazsınız. Onu ev içinde aradığınız zaman sizden kaçıp saklanabilir çünkü en sevdiği şey saklanmaktır. Ayrıca ev anahtarlarınıza dikkat edin, kaşla göz arasında anahtarları kaçırıp, onu evde yalnız bırakmamanız için saklayabilirler:)

 

YAY (22 Kasım – 21 Aralık)

Hani bazen kediniz kaybolur ve günler sonra saçı başı dağılmış halde eve geri döner ya kendiliğinden? İşte tam olarak Yay burcu bir kedinin özelliğidir bu. Yay burcu kediler maceracı kedilerdir, her zaman yeni maceralara açıktırlar, bir görünürler bir kaybolurlar hep heyecan ararlar. Tabi kendilerini soktukları tehlikeli durumlara aldırmazlar, o yüzden kedinizin güvenliği açısından birkaç önlem almanızda fayda olabilir.

 

OĞLAK (22 Aralık – 19 Ocak)

Oğlak kedileri patronun kim olduğunu çok iyi bilirler! Oğlak burcu kediler utangaç ve ciddidirler, sizden de aynı tavrı görmeyi beklerler. “Hayır”ı cevap olarak kabul etmezler ve istedikleri neyse onu yaparlar. Kafalarına koyduklarını yapmakta üstlerine yoktur. Örneğin o istemediği halde odaya Oğlak burcu kedinizi zorla koydunuz o zaman kapalı kaldığı her dakika kapıyı tırmalayacak ve miyavlayacaktır, oğlak inadından korkun:)

 

KOVA (20 Ocak - 28 Şubat)

Bazı kediler kendilerini hep en garip durumlarda bulurlar ya, sizin örgü sepetinize girmiş yaramazlık yaparken yakalanmış ama yine de kendini kurtaramamış kediler… İşte onlar Kova burcu kediler! Bu burcun kedileri hem çok şapşal hem de çok akıllıdırlar. Kolay sıkılabilirler dolayısıyla onunla bol bol oyun oynayarak sıkılmasına engel olabilirsiniz. Eğer sıkılmasına izin verirseniz Kova burcu kediniz meraklı doğasından ötürü kendini hemen bir maceranın içinde bulacaktır.

 

BALIK (19 Şubat – 20 Mart)

Hayalperest Balık burcu kediler kedi severlerin en büyük hayali! Balık burcu kediler mutlu ve sevgi doludurlar. Genellikle sakin ve huzurludurlar. Çok fazla ilgi talep etmezler çünkü çoğunlukla uyurlar :) Ayrıca Balık burcu kedilerin algıları çok açıktır, sizin nasıl hissettiğini anlayabilirler. Eğer zor bir gün geçiriyorsanız size sokulup gününüzü iyileştirmeye çalışırlar. Her yönden hayallerin kedisi olan Balık burcu kedi, kedi sevmeyenleri bile kedi aşığı yapacaktır.  

 

BU YAZIYI PAYLAŞ
YORUMLAR
Yorum
:
Yanıt