Köpek Burçları ve Özellikleri
Yorum Yap

Köpek Burçları ve Özellikleri

 

Köpeklerimizin karakterlerinin nereden geldiğini hiç düşündünüz mü? Astrolojiye ilgisi olanlar çoktan bu soruya cevap verdiler bile! :) Aynı bizler gibi, patili dostlarımızın da burçlar kuşağı Zodyak’ta doğum günlerine göre, karakterleri hakkında fikir sahibi olmak mümkün. Gelin birlikte patili dostlarımızın burçlarının özelliklerine kısaca göz atalım:

 

 

KOÇ (21 Mart-20 Nisan):

Koç burcu köpekleri ateş grubundan geldikleri için özgüvenleri sağlamdır ve güçlüdürler. “Hayır” komutunu kolay kolay kabul etmezler, biraz kendi bildiklerini okumak gibi yönleri vardır. Ateş grubu etkisiyle, Koç burcu köpekleri zeki ve oyuncudurlar. Dünyanızın merkezi olmak ve ilgi sürekli onların üstlerinde olsun isterler. Aman dikkat, arada sırada özgüvenlerinin mağduru olup kazalara karışabilirler ve siz de kendinizi tahmin ettiğinizden daha sık veterinerde bulabilirsiniz :)

 

BOĞA (21 Nisan-21 Mayıs):

Boğa burcu Venüs tarafından yönetilen toprak grubuna ait bir burçtur. Venüs, güzelliklerin, aşkın ve nazikliğin gezegenidir. Toprak grubu burcu olan Boğaların iradeleri kuvvetlidir ve bir şeyi yapmak istedikleri zaman yaparlar, başka yolu yoktur! Fakat buna zıt bir şekilde çoğunlukla utangaçtırlar ve kendilerini güvende hissetmek isterler. Sadece kendileri istedikleri zaman sizin onu sevmenize izin verirler. Boğa burcu köpekler, dengeli ve düzenli yaşamı severler, yüksek sesler ve kargaşa onların strese girmesine ve üzülmelerine sebep olur.

 

İKİZLER (22 Mayıs-21 Haziran):

İkizler burcu, Merkür tarafından yönetilen bir hava burcudur ve Merkür, zekânın gezegenidir. İkizler köpekleri hem agresif hem pasif, hem pozitif hem negatif, hem olumlu hem olumsuz bir ruh halinde olabilirler. İkizler köpekleri “sahiplik” kavramını sevmezler, tek bir kişiyle “bağ” kurmayı severler. İkizler burcu köpekler hızlı öğrenicilerdir, egzersize bayılırlar. Yemek konusunda mideleri hassastır, çabuk strese girip, sevdiklerinden ayrı kalmaya tahammül edemezler.

 

YENGEÇ (22 Haziran-23 Temmuz):

Su burcu olan Yengeç burcunu Ay yönetir. Ay ise hassasiyetin, duygusallığın ve büyümenin gezegenidir. Su grubuna ait olan Yengeç, su gibi akışkan ve devinim halindedir. Yengeç burcuna ait köpekler çok sevecen ve sevimlidirler. Sizin tarafınızdan çok sevilseler de her zaman onları bırakmayacağınızı hissetmek isterler. Yeni mekânlar onları strese sokup, üzmelerine neden olurlar. Sevgi dolu Yengeç burcu köpekleri, başka köpekleri de düşünüp onları da manevi yönden beslemeye çalışırlar. Boğazlarına düşkün olan Yengeç burcu köpekler, hızlıca kilo alıp kilo problemi yaşayabilirler. Serbest yeme alışkanlığı bu köpeklerin rutinlerinde olmaması gereken bir düzendir ;)

 

ASLAN (24 Temmuz-23 Ağustos):

Aslan burçları ateş grubuna aittir ve Güneş tarafından yönetilirler. Güneş, bilge, sıcakkanlı ve bolluğu temsil eden bir yıldızdır. Ateş grubundan gelmesinden ötürü Aslan burçları müthiş enerjiktirler. Dış yaşantıyı, doğa yürüyüşlerini, parkları, ormanları, doğada yapabileceği ne kadar aktivite varsa hepsini çok severler. Ayrıca havlamayı çok severler. Sizin yanınızda veya dışarda herhangi bir köpek parkında, Aslan burcu köpeğiniz ilgi odağı olmaya bayılır. Aslan burcu köpeklerinin en büyük özelliği ise Zodyak’ta diğer burçlara kıyasla ailesine en sağdık burç olmalıdır.

 

BAŞAK (24 Ağustos-23 Eylül):

Başak burçları, seka gezegeni Merkür tarafından yönetilirler. Başak burcu ve Merkür birleştiği zaman dünyanın en sakin huylu köpeği ortaya çıkar. Düzen severler ve değişiklikleri kolay kolay sevemezler, bu onların strese girmelerine sebep olur. Sizi her daim takip ederler ve yanınızdan bir saniye bile ayrılmazlar. Doğa yaşantısını sevenler için Başak burcu köpekler birebir olacaktır. :)

 

TERAZİ (24 Eylül-23 Ekim):

Terazi burçları Venüs gezegeninin yönetimi altındadır. Venüs, Terazi burcu köpeklerini kararsız yapar ve dikkat bozukluğu yaratır. Eğitim sürecinde Terazi burcu köpekleriniz dikkat bozukluğu yaşayacakları için kolay bir eğitim sürecinden geçemeyeceklerdir. Terazi burçları, sevecen oldukları gibi onlara güvenebilecekleri bir alan yaratmanızı bekleyeceklerdir. Ayrıca düzen severler ama yeme alışkanlıkları çok düzensizdir, serbest yeme düzeni tam onlara göredir. Bu yüzden köpeğinizi biraz disipline sokmanız ve onu yakından takip etmeniz sağlığı açısından yararlı olacaktır.

 

AKREP (24 Ekim-22 Kasım):

Akrep burcu su grubuna ait bir burç olup Plüton gezegenin yönetimi altındadır. Su grubunda oldukları için bir hayli duygusaldırlar. Akrep burcu köpekler oldukça kuvvetli ve güçlü bir iradeye sahiptirler. Bundan ötürü Akrep burcu köpekler iyi idare edilmezse her şartı ve koşulu kendi işine geldiği gibi yürütmeye hazırdırlar. Kendilerine yapılan kötü hareketleri unutmazlar ve ona göre davranabilirler. Bireysel gibi algılansalar da kuvvetlerini sevdiklerinden, yani sizden alırlar. Taranmayı çok severler, sürekli bakımlı ve temiz bir kürke sahip olmak hoşlarına gider.

 

YAY (23 Kasım-21 Aralık):

Yay burçları ateş grubuna ait olup Jüpiter’in yönetiminde olan burçlardır. Ateş grubu etkisiyle Yaylar, iyi meydan okuyuculardır. Her zaman bardağın dolu olan tarafını görürler. Bu burca ait olan köpekler çok sevecen, dışa dönük ve oyuncudurlar. Fiziksel olarak size çok bağlanırlar, yanınızdan ayrılmayı istemezler. Bu durumu iyi yönetmeniz gerekir yoksa sizden ayrı kalma kaygısıyla depresyona bile girebilirler. Evde başka bir köpek ya da evcil hayvanın ona dostluk etmesine bayılırlar.

 

OĞLAK (22 Aralık-20 Ocak):

Oğlak burcu köpekler toprak grubuna aittirler ve Satürn gezegeni tarafından yönetilirler. Temiz, düzenli olmak ve kendi kafalarının dikine gitmek gibi öne çıkan özellikleri vardır. Etrafta koşup egzersiz yapmayı çok severler. Diğer köpekler kadar çok uyumazlar, daha az uyurlar, bu da onları kolayca strese sokabilir ve agresifleşebilirler. Başka köpeklerle ya da evcil hayvanlarla kolay uyum sağlayamazlar, uyum sağlayıp alışmaları biraz zaman alabilir.

 

KOVA (21 Ocak-19 Şubat):

Kova burcu hava grubuna ait ve Uranüs gezegeni tarafından yönetilen bir burçtur. Kova burcu Zodyak’taki en zeki ve sezgileri güçlü köpeklerin çıktığı burçtur. Kova burçlarına ait köpekler bazen tahmin edilemez olabilirler bu yüzden onları iyi gözlemlemekte fayda vardır. Ayrıca bir şeyi yapmak istedikleri zaman veya istemedikleri zaman çok farklı tepkiler gösterebilirler, tepkilerine dikkat etmekte fayda vardır. Onların en güzel yanıysa inanılmaz sevgi dolu oluşlarıdır; başkalarını ve ailesini onlar gibi seven başka bir burç yoktur. Dolayısıyla Kova köpeklerine evde bir kedi, köpek, hatta bir kuş dostluk yaparsa onlardan daha mutlusu olmayacak diyebiliriz. Onu eşleştirdiğiniz kim olursa olsun müthiş bir arkadaş olacaktır.

 

BALIK (20 Şubat-20 Mart):

Balık burçları su grubuna ait olmakla beraber Jüpiter gezegenin yönetimi altındadır ve bu yüzden kısmen de olsa hava grubunun özellikleriyle karışır. Bu özellikten kaynaklı Balık burcu köpekler müthiş bir duygusallık sergileyebilirler. Çoğunlukla sevecen, ılımlı ve duygusal köpeklerdir. Kendilerine huzurlu bir düzen oluştururlar ve bunun bozulmasından hoşlanmazlar çünkü değişim kolayca stres olmalarına neden olabilir. Bu köpekler pasif yapıları yüzünden başka köpekler tarafından zorbalıklara uğrayabilirler. O yüzden dostunuza iyi bir özgüven eğitimi vermeyi atlamayın.

 

 

BU YAZIYI PAYLAŞ
YORUMLAR
Yorum
:
Yanıt