Patili Dostlarımızın Kıyafete ihtiyacı var mı?
Yorum Yap

Patili Dostlarımızın Kıyafete ihtiyacı var mı?

 

Son zamanlarda köpek dostlarımızın dış görünüşüne en az kendimize dikkat ettiğimiz kadar dikkat eder olduk. Süslü kıyafetler, saç bantları, tokalar, patikler, ayakkabılar hatta bazen gözlükler... Listenin ucu bucağı yok. Peki, nedir bunun doğrusu yanlışı?

Köpekler ırklarına ve tüy yapılarına göre aslında belirli coğrafyalara ait yapılara sahiptirler. Örneğin Husky cinsi bir dostumuz sıcak iklimde yaşarsa soğuk iklimdeki yaşama koşullarına kıyasla zorlanabilir. Dolayısıyla eğer yazı ve kışı hafif atlatan bir bölgede yaşıyorsanız Husky ırklı dostunuza kışın kıyafet giydirmenize gerek yoktur çünkü yapısı itibariyle kürkü, kendini soğuk şartlardan korumaya yeterlidir. Öteki taraftan daha minik bir dostumuzu ele alalım, toy poodle cinsi bir köpeğiniz varsa muhtemelen soğukta kendini koruyamayacağı için onu sıcak tutacak bir kıyafet giydirmek onu hastalıklardan koruyacaktır.

 

 

Köpeğinizi tanıyarak onu sıcak ve ya soğuktan koruyup korumayacağınız gerekli mi değil mi öğrenebilirsiniz. Bunu anlarken kilo da belirleyici bir faktördür. Kilolu köpeklerin yağ dokusu daha fazla olacağından yine soğuklardan etkilenmezler.

Bir diğer konusuysa yağmur. Mesela labradorlar patilerindeki perdelerden de anlaşılacağı üzere su ırkıdır, dolayısıyla derileri de buna dayanıklıdır. Köpeğinizin sağlığı için yağmurluk giydirmeniz gerekmez ama evdeki hijyen için giydirmenizde de sakınca yoktur. Dostunuzun derisi buna elverişli değilse o zaman yürüyüşlerinizde size eşlik edecek bir yağmurluk edinmenizde fayda olabilir.

 

 

En tartışmalı konu ise bahar ve kış aylarında köpek dostlarımıza pet galoşu ya da ayakkabı giydirilip giydirmemesi yönünde. Dostunuzu en iyi siz tanıyorsunuz, bu onun hoşuna giden bir durumsa tabii neden olmasın? Pati ortopedisine uygun ayakkabı modelleri var, onları tercih edebilirsiniz. Fakat hepsi bir yana dostlarımızın patileri her türlü şarta kendini adapte edebilecek gibidir, yazın siyah dokuları sıcaktan korunmak için tırtıklaşır, kışın ise tekrar yumuşak formuna döner. O yüzden ayakkabı giydirmezsem ne olur diye endişelenmeyin aslında onların patileri doğuştan korumalı.

 

 

Kısaca, patili dostlarımızın kıyafet ve ayakkabı tercihleri bir zorunluluk değildir. Onu en iyi siz tanıyorsunuz, ihtiyacı ne ise o yönde vereceğiniz karar onun sizi bir kere daha sevmesine neden olacaktır. Unutmayın, ne kadar doğal, o kadar iyi :) 

BU YAZIYI PAYLAŞ
YORUMLAR
Yorum
:
Yanıt