Japanese Tosa Cinsi Köpek
Yorum Yap

Japanese Tosa Cinsi Köpek

 

 

Japanese Tosa cinsi köpekler adından da anlaşılacağı üzere kökeni Japonya Tosa bölgesinden gelmektedir. Diğer adları Tosa Inu, Tosa Ken ve Tosa Mastiff olmakla birlikte kısaca Tosa ismiyle de anılırlar.

 

Great Dane, Bulldog, St. Bernard ve Bull Terier gibi köpek cinslerinin çiftleştirilmesiyle 20. Yy başlarında ortaya çıkarılmış bir köpek cinsidir. Dövüş köpeği olarak üretilmiştir.

 

 

Japanse Tosa cinsi köpekler, eğitilebilir ve zekidirler. Tehdit olarak algıladıkları şeylere karşı saldırgan ve cesur bir karakterleri vardır. Dayanıklı ve güçlü yapılarıyla genel olarak bekçi köpeği olarak kullanılırlar. Bununla birlikte itaatkar yapısıyla aile bireyleriyle sosyal ilişkileri kuvvetlidir.

 

Erkeklerin boyu ortalama 60 cm iken dişilerde 55 cm civarındadır. Genellikle kahverengi- kırmızı arası bir renge sahip olan Japanese Tosa, düz bir sırta ve kısa, yoğun tüylere sahiptir. Ağırlıkları dişi veya erkek olmasına göre 60 ila 90 kg arası değişebilir.

 

 

24.06.2004 tarihli 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca Japanese Tosa cinsi köpeklerin ülkemize sokulması, üretilmesi, satılması, takas edilmesi veya hediye edilmesi yasaktır. Bu sebepten bir köpek sahiplenmeyi veya almayı düşünüyorsanız tercihinizin Japanese Tosa olmamasını tavsiye ediyoruz. Çünkü idari makamlara şikayet edilmesi durumunda kanunen köpeğinizin alıkonularak barınağa kapatılması mümkün.

 

 

BU YAZIYI PAYLAŞ
YORUMLAR
Yorum
:
Yanıt