Türkiye'de Bulabileceğiniz Hayvan Testi Yapmayan Kozmetik Markaları
Yorum Yap

Günümüzde kullanılan birçok makyaj ve kozmetik ürünü ne yazık ki öncelikli olarak hayvanlar üzerinde test ediliyor. Bu ürünlerin test aşamasında hayvanlar birçok ölümcül kimyasala maruz bırakılıyor. Bu duruma tepki olarak Dünya çapında birçok aktivist hayvan sever dernek milyonlarca imzanın toplandığı imza kampanyaları düzenliyor, yürüyüş ve protestolar organize ediyor ve bu tarz firmaları deşifre ederek insanları boykota çağırıyor. Bu tepkilerin neticesinde birçok firma da cruelty-free olarak da bilinen, üzerinde hayvan testlerinin yapılmadığı vegan etiketli ürünlere ağırlık vermeye başladı. Kozmetik sektöründe her geçen gün daha fazla firma bu konudaki duyarlılığını artırıyor.

 

 

Kozmetik Testleri İçin Tek Bir Ülkede 300.000 Hayvan!

Öte yandan 2014 senesine kadar Çin’de kozmetik ürünerinin üretiminde hayvan deneylerini zorunlu kılan yasalar olduğu bilinen bir gerçek. Bu sebepten bu ülkede yılda 300.00 hayvanın kozmetik uğruna katledildiği tahmin ediliyor.  

 

 

 

Bir ürünü cruelty-free olan markanın diğer tüm ürünleri de aynı şekilde midir?

Kozmetik markalarını tamamen hayvan testi yapanlar ve yapmayanlar diye sınıflandırmak çok sağlıklı değil. Çünkü birçok firma kimi ürünlerini cruelty-free yani hayvan testi yapmadan piyasaya sürerken bazı ürünlerde hayvan testleri uygulayarak üretime devam edebiliyor. Veya firmanın kendisi hayvan testi yapmıyorken sunduğu ürünün bileşenlerini tedarik eden firmalar bu deneylere devam edebiliyor. Bu sebepten listemizdeki markların ürün etiketlerinde tavşan logosu veya vegan etiketi olduğundan emin olacak şekilde almanızı tavsiye ederiz. Unutmayalım ki bu ürünlere ağırlık verdiğimiz ölçüde kozmetik firmaları da üretimlerini ağırlıklı olarak hayvan dostu ürünlere kaydıracaklardır.

 

 

Türkiye'de Alabileceğiniz Hayvan Dostu Kozmetik Markaları

Hayvanlar üzerinde test yapmayan markalar ve ürün çeşitliliği konusunda batı ülkelerinin gerisinde kalsak da özellikle son yıllarda ülkemizde bu konuda artan bilinç ve duyarlılığa pararlel olarak alternatifler de çoğalıyor. Aşağıdaki listeden Türkiye pazarında yer alan hayvan dostu kozmetik markalarına ulaşabilirsiniz.

 

1) Essence

 

 

2) Nyx

 

 

3) Note

 

 

4) Urban Decay

 

5) The Body Shop

 

6) Catrice

 

7) Laura Mercier

 8) Smashbox

 

 

9) The Balm

 

10) Golden Rose

 

11)  Rival de Loop

 

12) H&M

 

13)  Wet N Wild

 

14) Sleek

 

 

Türkiye'de bulunup da listemizde yer almayan hayvan dostu başka kozmetik markaları da biliyorsanız veya yazımızla ilgili düşüncelerinizi paylaşmak isterseniz yorumlarınızı bekliyoruz.

BU YAZIYI PAYLAŞ
YORUMLAR
Yorum
:
Yanıt