Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

  Patilioteller.com nedir? Ne işe yarar?

Patilioteller.com, Türkiye'deki evcil hayvan kabul eden oteller arama motoru ve online rezervasyon sitesidir. Ayrıca evcil hayvan kabul eden cafe ve parkları da içeren bir veritabanıdır. Edirne’den Ardahan’a kadar köpeğinizle veya kedinizle konaklayabileceğiniz tesisler için ücretsiz online rezervasyon yapmanızı sağlar. Patili dostunuzla birlikte oturabileceğiniz restoran / kafelerin ve  köpek sahiplerinin rağbet gösterdiği kamusal (ücretsiz) parkların listesini sunar. Ayrıca Patilioteller'de evcil hayvanınızla çıkacağınız seyahatle ilgili a’dan z’ye bilgiler içeren bir Blog da bulunmaktadır.

  Patili Sağlık Güvencesi Nedir?

Rezervasyonunu Patilioteller.com üzerinden gerçekleştiren misafirlerimizin evcil hayvanları konaklama süreleri boyunca her türlü acil durum kazalarına karşı ücretsiz olarak Patili Sağlık Güvencesi altındadır. Patili dostunuzun başına aşağıdaki kazalardan birinin gelmesi durumunda anlaşmalı olduğumuz veterinerlerden birinde yaptıracağınız müdahale ve tedavi masrafları 1000 TL'ye kadar Patili Oteller tarafından karşılanır. Veterinere yaptığınız ödeme fişi veya makbuzunu bize mail attığınız takdirde 5 iş günü içerisinde banka havalesi yoluyla ödemeniz hesabınıza gönderilir. 

Teminat kapsamındaki durumlar: Güneş çarpması, boğulma tehlikesi, trafik kazası, yüksekten düşme, başka bir hayvanla kavga sonucu yaralanma, enfeksiyon kapma, böcek ısırması, ısı çarpması.

Teminat kapsamı dışındaki durumlar: Rutin muayene ve periyodik aşılar (örneğin iç-dış parazit,bronşin,kuduz vb.), kulak ve tırnak temizliği, vitaminler, mamalar, tedavi sonrası için gerekli ilaç ve merhemler.

  Patili Yaramazlık Güvencesi Nedir?

Rezervasyonunu Patilioteller.com üzerinden gerçekleştiren misafrilerimizn evcil hayvanları konakladıkları odada otele ait eşyalara yaramazlıkları sonucu maddi zarar vermeleri durumunda, misafirin otele ödeiği zarar tutarının 1000 TL'ye kadar olan kısmı Patili Oteller tarafından karşılanır. Yaramazlık güvencesinden yararlanmak için otelin size kestiği zarar faturasını bize mail atmanız yeterlidir. Otele zarar ödemesini yaptıktan sonra 5 iş günü içerisinde 1000 TL'ye kadar olan kısmı banka havalesi yoluyla hesabınıza ödenecektir.

Teminat kapsamındaki durumlar: Konaklanan odadaki otele ait eşyalar

Temianat kapsamı dışındaki durumlar: Otelin ortak alanlarında (havuz, lobi, bahçe, restoran vb) gerçekleşen zararlar ve otel odasındaki yatak çarşafı, yastık, yorgan ve havlulara  gelecek zararlar.

  Patilioteller.com  sadece köpeklere yönelik bir site midir?

Patilioteller.com köpekler, kediler ve kuşlar için hizmet sunan bir web sitesidir. Her otel için kedi veya kuş kabul edilip edilmediğine dair özel birer kriterimiz mevcuttur. Fakat günlük hayatta özelikle köpek sahipleri seyahatlerinde ya da vakit geçirmek için dışarıya çıkarken yanlarına köpeklerini alıyorlar. Dolayısıyla evcil hayvanları kabul eden mekanların bilgisi daha çok köpek sahiplerini ilgilendiriyor. Bu yüzden sitemizde köpeklere ağırlık veriyoruz.
  Oteller için nasıl rezervasyon yapabilirim?

Patilioteller.com web sitemizin ana sayfasında yer alan arama bölümüne gitmek istediğiniz şehri girip arama tuşuna basarak pet dostu otelleri görüntüleyin. Arama sayfamızda bulunan filtreleri kullanarak kendinize ve evcil hayvanınıza en uygun özellikte oteli belirleyip, ön rezervasyon yap butonuna basın. Karşınıza çıkan ekranda sizin ve patili dostunuzun bilgilerini sisteme girdiğinizde mail adresinize gelen 3D güvenli ödeme ekranıyla ödemenizi tamamlayıp, otelden onaylı rezervasyonunuzu kesinleştirin.

  Oteller için verilen bilgilerin doğruluğundan nasıl emin olabiliriz?

Web sitemizde yer alan otellerin evcil hayvan politikaları bizzat oteller tarafından güncellenmektedir ve Patilioteller.com web sitesi ile yaptıkları sözleşmeler ile garanti altına alınmıştır. Belirtilen pet kabul şartları sadece Patilioteller.com web sitesi üzerinden yapılan rezervasyonlarda geçerlidir. Farklı bir kanaldan  yapılan rezervasyonlarda tüm oteller pet politikalarını değiştirmekte ya da pet kabul etmemekte özgürdür. Sitemiz üzerinden yapılmayan hiçbir rezervasyon için sorumluluk kabul etmediğimizi belirtiriz.

  Köpek veya kedi kabul eden oteller arasında evcil hayvanımla aynı odada kalamayacağım oteller de var mı?

Patilioteller.com’un kuruluş amacı sizlere en iyi dostlarınızdan ayrı kalmayacağınız bir tatil deneyimi yaşatmaktır.  Bunun yolunun da köpeğinizin sizinle aynı odada kalabilmesinden geçtiğini biliyoruz. Köpeğiniz kaldığınız otelin bahçesinde uyumaya çalışırken gözünüze uyku girmiyorsa doğru sitedesiniz demektir. Patilioteller.com'da yer alan istisnasız tüm oteller köpeğinizle sizi aynı odada ağırlayacak şekilde seçilmiştir. 

  Sitenizde yer alan bilgiler doğrultusunda otele gitiğimizde otelin bizi kabul etmeme ihtimali var mı?

Patilioteller.com'da yer alan oteller pet kabul kriterlerini ya bizzat kendileri düzenler veya yazılı olarak doğrudan bize bildirirler. Bu bilgiler otellerle yaptığımız ikili sözleşmeler ile de güvence altına alınır. Öte yandan farklı bir web sitesinden ya da telefonla doğrudan yaptığınız rezervasyonlarda ise tüm oteller pet politikalarını değiştirmekte ya da pet kabul etmemekte özgürdür, çünkü farklı kanallardan gelen rezervasyonlar için otellerin taahhüt altına girdği herhangi bir sözleşme bulunmamaktadır. Bu sebepten sitemiz veya ofisimiz üzerinden yapılmayan hiçbir rezervasyon için sorumluluk kabul etmediğimizi tekrar belirtiriz.

  Küçük, orta ve büyük boy köpek ayrımını neye göre yapıyorsunuz ?

10 kg'a kadar ağırlığı olan köpekleri küçük boy, 10-20 kg arası ağırlıkta köpekleri orta boy ve 20kg üstü köpekleri ise büyük boy alarak sınıflandırdık. Bu şekilde hem otel sahiplerinin hem de üyelerimizin üstünde daha rahat anlaşabilecekleri bir kriter ortaya çıkarmış olduk. Kediler için herhangi bir standart bulunmamaktadır. 

  Küçük boy ırkları kabul eden otelleri arattım ancak büyük boy ve orta boy ırkları kabul edenler de görünüyor. Neden?

Çünkü büyük ve orta boy ırk köpekleri kabul eden oteller, küçük boy köpekleri de halihazırda kabul ediyorlar. Aynı şekilde orta boy köpekleri kabul eden oteller de hem küçük boy hem de orta boy ırkları kabul ediyor. Bu noktada boyutlara göre filtreleme yaptığınız zaman en kısıtlanmış liste, sadece küçük boy kabul eden oteller listemiz oluyor. Çünkü küçük boy kabul ettiğini belirten otellerimize orta ve büyük boy ırklar malesef alınmıyor.

  Saldırgan olarak bilinen köpek cinsleri nelerdir?

Sitemize şöyle bir göz attığınızda bazı otellerin "Saldırgan olarak bilinen köpek ırkları"nı kabul etmediğini göreceksiniz. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki bizler hiçbir köpek türünün saldırgan olarak tanımlanabileceğine inanmıyoruz. Bizce saldırgan bir ırk olmaz, iyi eğitim ve yeterli sevgi veremeyen insanlar olur. Ancak malesef genel geçer olarak bu kategoriye alınan ve sitemizde yer alan bazı otellerin kabul etmediği köpek cinsleri: Pitbull ( Amerikan Pitbull Teriyeri ), Cane Corso Italiano, Doberman, Doberman Pinscher, Dogo Argentino, Presa Canario, Rottweiler, Sivas Kangal, Amerikan Staffordshire Terrier, Bull Terrier, Staffordshire Bull Terrier, Japanese Tosa, Alman Kurdu.

Bu ırkları kabul ettiğini belirten otelleri görüntülemek için pet filtrelerinde "Saldırgan olarak bilinen ırklar kabul ediliyor" filtresini seçerek arama yapabilirsiniz.

  Kemik puanı sistemi nedir ?

Kemik puanı; bir oteli, restoranı veya parkı köpeğiniz veya kediniz açısından değerlendirmenizdir. 5  kemik üzerinden belirlenen kemik sayısı köpeğinizin veya kedinizin o oteldeki veya restorandaki  konforunu, otel veya restoran yönetiminin patili dostunuza tutumu ve diğer hizmetleri hakkındaki değerlendirmenizin ortalamasıdır. 

   Benim de bildiğim fakat sitede yer almayan otel, restoran veya park var. Bu bilgiyi siteye nasıl ekleyebilirim?

      Patili Oteller’de yer alan "Tesis Ekle" sayfasından, sitemizde yer almasını istediğiniz tüm tesisleri ekleyebilirsiniz.  Sadece tesis adını ve bulunduğu şehri bilmeniz dahi yeterli. 

    

  Pet Taşıma Politikalarında Neden Kara Yolu Taşımacılığı yer almıyor?

Çünkü Türkiye'de hiçbir otobüs şirketi evcil hayvanlarımızı, Patilioteller olarak bizim kabul etmeyeceğimiz yöntemler dışında taşımıyor. "Araçların bagaj bölümünde" ve "Uyutulmuş olarak" gibi ifadeler bulundurulan taşıma politikalarına site politikamız gereği asla yer vermiyoruz. Biz köpeğimizin bagajda ve uyutulmuş olarak yolculuk etmesine izin vermeyeceğimiz için bu tür bilgilere sitemizde yer verme gereği de duymuyoruz.

  Kedi kabul etmediğini belirttiğiniz otellerden birine ulaştık ama kedi kabul ettiklerini söylediler, neden bu bilgi sitenizde farklı?

Sitemizde yer alan otellerle yaptığımız görüşmeler sırasında, kafesinden çıkmaması koşulu ile kedi kabul ettiğini belirten otelleri, "Kedi kabul etmeyen" otel sınıfına alıyoruz. Biz dostlarımızın bütün gün kafeste kapalı kalmasını kabul etmeyeceğimiz için böyle bir ayrım yapmaya karar verdik. Tabi ki yine de karar sizlerindir; kedi dostunuzun oda içerisinde sürekli kafeste kalmasını kabul ederseniz, otellerimizi arayarak detayları onlarla görüşebilirsiniz, ancak biz bu şekilde rezervasyon hizmeti vermiyoruz.

  Sitenizde şahsıma ait bir fotoğraf var, bunu kullanmanızı istemiyorum, nasıl kaldırtabilirim ?

Sitemizde yer alan fotoğrafların tamamı internetten alınmış, kamuya açık fotoğraflardır. Ancak yine de sitemizde size ait olan ve kullanmamızı istemediğiniz bir fotoğraf varsa, info@patilioteller.com e-mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

 

 

BU YAZIYI PAYLAŞ
YORUMLAR