Bir Köpeği Ne Kadar Yalnız Bırakabilirsiniz?
Yorum Yap

Bir Köpeği Ne Kadar Yalnız Bırakabilirsiniz?

 

Bir köpeğe sahip olmak aynı zamanda düzenli bir programa sahip olmak demektir. Ne zaman eve gidebileceğinize bağlı olarak çalışma saatlerinizi, sosyal gezilerinizi ve işlerinizi düzenlersiniz. Hatta eminiz bazen siz de bizim gibi, sırf köpeğinizi evde yalnız bırakmamak için arkadaşlarınızla dışarı çıkmaktan vazgeçiyorsunuz.

 

Köpekler insanlarla birlikte olmaktan hoşlanırlar, evet; ancak onları evde yalnız bırakmak kötü veya tehlikeli de değildir. Bir köpeği ne kadar süre yalnız bırakabileceğinizi ve evde geçirecekleri zamanı güvenli ve kalite geçirmelerini sağlayacak ipuçlarını öğrenmek için okumaya devam edin.

 

 

Tuvalet Molasını Düşünün

 

Çoğu insanın köpeğini evde yalnız bırakmayı düşündüğünde sorduğu ilk soru şudur: Köpeğim tuvalet için dışarı çıkmadan ne kadar dayanabilir? Uzmanlara göre, köpeklerin genellikle günde üç ila beş kez idrara çıkmaları gerekir. Ancak bu tuvalet molalarının zamanlaması köpekten köpeğe değişir ve yavru köpeklerle yaşlılar daha sık molalara ihtiyaç duyar.

 

Bir köpek tuvaletini ne kadar tutabilir? Farklı yaşlardaki köpekler için genel olarak belirtilen süreler şu şekilde:

 

--Yavru köpekler: Kaç aylıksa, o ay sayısı kadar saatte bir çıkması gerek. Yani üç aylık bir köpek yavrusu idrara çıkmak için üç saat bekleyebilir.

--Yetişkin köpekler bir yaş ve üstü: Sekiz saate kadar, ancak ideal olarak altıdan fazla değil.

--Yaşlı köpekler sekiz yaş ve üstü: Boyutuna ve sağlığına bağlı olarak, iki ila altı saat arasında değişiyor.

 

Tabii ki, yukarıdaki tahminler bir köpeğin büyüklüğüne, sağlığına ve alışkanlıklarına bağlı olarak değişir. Ancak idrarını çok uzun süre tutmak zorunda kalan herhangi bir köpek, idrar yolu enfeksiyonu, böbrek ve idrar yolu taşları veya kumları için risk altındadır. Ayrıca, idrarın çok uzun süre tutulması onlar için çok rahatsız edicidir ve evde kazalara yol açabilir.

 

"Can dostunuzun sağlığı ve konforu için, dört ila altı saatte bir tuvalete çıkmasını sağlayın."

 

Standart çalışma günleri sekiz ila on saat uzunluğundadır, bu nedenle köpeği dışarı çıkarmak için öğle yemeğinde eve gidemiyorsanız, köpek yürütücü kiralamayı düşünebilirsiniz.

 

 

Egzersiz Önemli

 

Tuvalet molalarının ötesinde, köpeğinizin gün boyunca fiziksel aktiviteye ihtiyacı vardır. Köpeğinizin enerji ve fitness seviyesi ne olursa olsun, egzersiz onların

 

--Sağlıklı kalmasına

--Yemekleri sindirmesine

--Zihinsel olarak gelişmesine

--Kalori yakmasına

--Can sıkıntısından (ve can sıkıntısından kaynaklanan yıkıcı davranışlardan) uzaklaşmasını sağlar.

 

Bireysel egzersiz ihtiyaçları köpeğinizin yaşına, cinsine ve sağlık seviyesine göre değişir. İşçi köpekler ve spor köpekleri genellikle daha yoğun ve uzun aktiviteye ihtiyaç duyarlar; düşük enerjili ırklar ve yaşlı köpekler daha az aktiviteyle yetinebilirler (kaynak). Ancak her köpeğin bacaklarını günde birkaç kez esnetmesi gerekir.

 

Genel olarak, sağlıklı köpekler her gün yaklaşık 60 dakika orta derecede aktiviteye ihtiyaç duyar, ancak bu 60 dakikanın aralıksız olması gerekmez. Köpeğinizi uzun süre evde yalnız bırakmadan önce, tempolu bir yürüyüş veya oyun seansı için 20-30 dakika geçirin. Onları yorun, böylece yalnız zamanlarını daha rahat geçirirler.

 

Ardından, 15 dakikalık kısa bir öğlen yürüyüşüyle (sizinle veya bir köpek yürütücüsüyle) tuvalet ve egzersiz ihtiyacının azalmasını sağlayın ve elbette, gece evde olduğunuzda birlikte kaliteli zaman geçirin!

 

Köpeğiniz yalnız zaman geçirdikten sonra endişeli veya çevresine ya da oyuncaklarına karşı yıkıcı davranıyorsa, daha sık ve yoğun egzersizlere ihtiyaçları olabilir. Evcil hayvanınız için ideal bir fitness rutini belirlemek için veterinerinizle konuşun.

 

"Genel olarak, sağlıklı köpekler her gün yaklaşık 60 dakika orta derecede aktiviteye ihtiyaç duyar."

 

Zihinsel aktivite de önemlidir

 

Bir köpeğin tuvaletini ne kadar süre tutabildiğinin ya da bir köpeğin her gün ne kadar egzersize ihtiyacı olduğunun ötesinde; en iyi arkadaşınızı sağlıklı, mutlu ve huzurlu tutmak için zihinsel aktivite önemlidir. Yavru köpekler ve genç köpekler yetişkinlerden daha fazla zihinsel gelişime, zenginleşmeye ihtiyaç duyar, ancak tüm köpekler gün boyunca belirli bir miktarda zihinsel uyarıma ihtiyaç duyarlar (kaynak). Zihinsel aktivite olmaksızın yalnız bırakıldıklarında sıkılabilir ve hatta yıkıcı davranışlar gösterebilirler.

 

Eğitim seansları, heyecan verici park yürüyüşleri, ödül mamalı bulmaca oyunları veya köpeklere özel zeka oyuncakları köpeğinizin zihnen de sağlıklı kalmasına ve yalnız geçirdiği zamanı keyifli geçirmesine yardımcı olur.

 

 

Köpeğinizi meşgul etmek için:

 

--Klasik KONG oyuncakları kullanabilirsiniz: Onları ödül maması veya fıstık ezmesi ile doldurabilirsiniz (Köpeğinizin fıstığa alerjisi olmamasına dikkat edin).

--Ödül maması dağıtan lastik topları kullanabilirsiniz.  Bu topların büyük boy olanları ofis köpeklerimiz arasında oldukça popüler.

--Yukarıdaki fotoğraftaki gibi köpekler için tasarlanmış zeka oyuncakları kullanabilirsiniz. DIY meraklıları kendi bulmaca oyuncaklarını yapabilirler.

--Güvenli ve sağlıklı çiğnemelikler olmazsa olmazımız.

--Bir kutu, yatak, oyuncak ve hatta sizin gibi kokan bir tişörtle (ayrılık kaygısına eğilimliyse) köpeğiniz için güvenli, rahat bir bölge oluşturun.

 

 

 

Tüm köpekler farklıdır ve bazıları yalnızlıkla diğerlerinden daha rahat başa çıkabilir. Ancak her köpeğin periyodik tuvalet gezmelerine, egzersize ve zihinsel aktivitelere ihtiyacı vardır. Çalışma programınız köpeğinizin günün çoğunu evde yalnız geçirmesi anlamına geliyorsa, köpeğinizin gün içinde ihtiyacı olan egzersizi yapması ve tuvalet ihtiyacını gidermesi için güvenilir bir yürütücü ile görüşmeyi düşünebilirsiniz.

 

 

BU YAZIYI PAYLAŞ
YORUMLAR
Yorum
:
Yanıt