Naneli Köpek Atıştırmalıkları Tarifi
Yorum Yap

 

Naneli Köpek Atıştırmalıkları Tarifi

Köpek öpücüklerini kim sevmez ki? Köpeğimizden her zaman ilgi görmeye istekli olsak da, kötü kokan bir nefes biraz tereddüt etmemize neden olabilir :) Köpeklerin, sık sık dişlerinin fırçalanmamasından, yeteri kadar su içmemelerinden veya sadece yedikleri yiyeceklerden kaynaklanan plak birikintilerinden dolayı nefesleri kokabilir. Size vereceğim bu lezzetli ve pratik tarif sayesinde hem onu bu kokudan kurtulacak hem de mutlu edecek atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.

Önemli malzemelerimize ve ne işe yaradıklarına bakacak olursak;

Maydanoz: Maydanoz, doğal ve taze bir koku veren güçlü, dayanıklı bir tada sahiptir. Maydanoz bitkisinin yeşil yaprakları bakterilere etki eden ve onları yok eden klorofil içerir. Maydanoz, köpeğinizin sindirim sistemi için de mükemmeldir.

Nane: Nane köpeğinizin nefesine hafif ve rahatlatıcı bir koku verir.

Malzemeler

- 2,5 su bardağı yulaf,

- 1/2 bardak taze maydanoz, ince doğranmış

- 1/2 bardak taze nane, ince doğranmış

- 1 büyük yumurta (tavuk ürünlerine alerjisi olan köpekler için aşağıya bakın)

- 1/4 su bardağı su 

- 3 yemek kaşığı eritilmiş hindistan cevizi yağı 

Yapılışı

Fırını önceden 165 ° C'ye kadar ısıtın. Bir mutfak robotuyla yulafı un benzeri bir kıvama gelene kadar parçalayın. Büyük bir kasede kıyılmış maydanoz ve nane ile, yumurta, su ve yağı birlikte çırpın. Yulaf ununu ekleyin ve iyice karıştırın. Hamuru birkaç kez yoğurun, ardından hafifçe unlanmış bir yüzeye alın.

Ellerinizi veya oklava kullanarak hamuru yaklaşık yarım cm kalınlığa kadar düzleştirin. Dilediğiniz şekilde kurabiye parçalarını kestikten sonra yapışmaz fırın kağıdı kullanarak 35-40 dakika pişirin (çıtır çıtır çıtır olana kadar). Dilerseniz minik yuvarlak toplar olarak da hazırlayabilirsiniz.

Servis yapmadan önce kurabiyelerin tamamen soğumasını bekleyin. Mutlaka hava geçirmez bir kapta saklayın.

Not: Tavuk ürünlerine alerjisi olan köpekler için, büyük bir yumurtayı 1/4 bardak şekersiz elma püresiyle değiştirebilirsiniz.

 

Bonus: Yaz aylarında sade yoğurda nane ve maydanoz ekleyip buz kalıplarında dondurduktan sonra köpeğinize verebilirsiz ;)

Siz de tariflerinizi yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

 

 

BU YAZIYI PAYLAŞ
YORUMLAR
Yorum
:
Yanıt